šport TV 1 logo
19:15
Argentina - Kolumbija Copa America
šport TV 2 logo
18:00 DANES
Polfinala in finala, tretji dan Svetovno prvenstvo
šport TV 3 logo
19:00 DANES
Četrtfinale: Hrvaška - Nemčija Svetovno prvenstvo

Konec Toura 2020 le šest dni pred olimpijsko dirko

Avtor: Blaž Magdič
27. 6. 2019, 10.50

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je objavila koledar za sezono 2020. Velik del dirk se bo zaradi olimpijskih iger začel prej kot je bilo v navadi. Tour de France bo imel start en teden prej, konec pa le šest dni pred cestno dirko na olimpijskih igrah v Tokiu.

Dirka po Franciji se bo začela 27. junija in se končala 19. julija, šest dni kasneje pa bo v Tokiu že dirka za olimpijske naslove. Kolesarji bodo imeli za regeneracijo, pot in privajanje na osemurno časovno razliko malo časa.

Olimpijska dirka v Tokiu bo izziv za hribolazce, saj je trasa speljana čez goro Fuji. Pred tekmovalci so tako zanimivi meseci načrtovanja sezone, saj se bodo morali odločiti, ali bodo lovili olimpijsko medaljo ali zmago na Tour de Franceu.

Dirka po Italiji, prva tritedenska dirka v sezoni, bo tudi leta 2020 potekala v enakem terminu (9. do 31. maj), prav tako vse druge dirke svetovne serije pred Girom.

Kriterij Dauphine se bo začel prej kot je v navadi. Start bo 31. maja, na zadnji dan Gira. Prej se bo začela tudi dirka po Švici. Dirka po Kaliforniji, kjer je letos slavil Tadej Pogačar, se bo prekrivala z italijansko pentljo.

V koledarju za sezono 2020 je 37 dirk, med njimi pa ni več dirke po Turčiji, ki v zadnjih dveh letih ni uspela privabiti dovolj ekip svetovne serije.

Preostanek koledarja – z dirkami nižjih kategorij – bo Uci razkril med svetovnim prvenstvom v Yorkshiru. Takrat bo uradni termin dobila tudi dirka po Sloveniji.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

Afriški pokal narodov: Alžirci znova prvaki po 29 letih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več