single
[1176]
127271

Konec tedna z Gajserjem v Orehovi vasi

Avtor: Marko Premrl
3. 6. 2021, 14.03

V soboto 5. junija bo na radizelski progi druga dirka državnega prvenstva v motokrosu, ki jo organizirajo člani AMD Orehova vas.

Vreme je bilo v tem tednu naklonjeno prizadevnim članom AMD Orehova vas, ki so zavzeto urejali podrobnosti na progi. Ta je v celoti pripravljena, potrebuje morda le še nekaj kozmetičnih popravkov, da bo nared za sobotne dirke. Aktivnosti na progi se bodo na dan dirke začele že ob 7. uri zjutraj, ko bo vodstvo tekmovanja opravilo prvo kontrolo tekmovalne proge.

Radizelska velja v dirkaških krogih za kraljico motokrosističnih prog in večina tekmovalcev jo dobro pozna, a vseeno lahko marsikomu povzroči obilo preglavic, saj je zelo razgibana in zahtevna. Direktor dirke Aljoša Brdnik nam je zaupal, da je zadovoljen s pripravo proge in v soboto pričakuje zanimivo dirko, v kateri ne bi smelo manjkati atraktivnih bojev za čim boljša končna mesta.

Poslastica na dirki bo najbrž tudi nastop aktualnega svetovnega prvaka v razredu MXGP Tima Gajserja. Zanj bo ta preizkušnja najbrž pomemben pokazatelj, kako dobro je pripravljen, saj ga prihodnji konec tedna že čaka prva dirka za točke svetovnega prvenstva v Orljonoku v Rusiji.

Predsednik AMD Orehova vas Bojan Geiser je zelo zadovoljen s potekom priprav na dirko in stanjem proge. Zelo pa ga veseli tudi dejstvo, da so uspeli pridobiti dovoljenje za prisotnost 3000 gledalcev. Vse pa prosi za razumevanje, saj bodo gledalci lahko na prizorišče vstopali le skozi spodnji vhod, ker morajo biti tekmovalci s spremljevalci in tehničnim osebjem po navodilih in priporočilih NIJZ v mehurčku. Za vstop na dirko morajo obiskovalci izpolnjevati PCT pogoje (imeti morajo negativni test na virus SARS-CoV-2, potrdilo/dokazilo o cepljenju ali prebolevnosti).

 

Foto: Sportida.com
VIR: AMZS

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več