pismo ikona
šport TV 1 logo
01:05 V ŽIVO
Columbus - Montreal NHL
šport TV 2 logo
03:00
Japonska - Uzbekistan Azijski pokal
šport TV 3 logo
03:00
Valencia - Sporting Španski kraljevi pokal

Kobayashi dobil kvalifikacije, Slovenci uspešni

Avtor: Gregor Kovačič

Japonec Ryoyu Kobayashi (126,2 točke) je zmagovalec kvalifikacij za tretjo tekmo 67. novoletne turneje štirih skakalnic v Innsbrucku. Na Bergislu so dobro nastopili tudi Slovenci in se prvič na letošnji turneji vsi prebili med 50-erico, ki bo v petek (14.00) nastopila na tekmi. Najboljši je bil Anže Lanišek (115,2) na 11. mestu.

Najboljši slovenski skakalec na turneji Timi Zajc (108,4 točke) je bil v današnjih kvalifikacijah na prizorišču letošnjega nordijskega svetovnega prvenstva 20., Jernej Damjan (105,4) 25., Anže Semenič (99,2) 37., Bor Pavlovčič (96,6) 41. in Rok Justin (95) 44.

Slovenski skakalci bodo imeli na tekmi razmeroma težko delo; najtežje med njimi morda prav Zajc, ki je v dvoboju na izpadanje za tekmeca dobil drugega najboljšega skakalca to zimo, Poljaka Piotra Žylo. Damjan bo tekmo odprl proti domačinu Michaelu Hayböcku, Semenič se bo pomeril z nekdanjim štirikratnim olimpijskim prvakom, Švicarjem Simonom Ammannom, Pavlovčič z najboljšem Avstrijcem Stefanom Kraftom, Justin s Poljakom Dawidom Kubackim, najboljši Slovenec v kvalifikacijah Lanišek pa z japonsko legendo Noriakijem Kasaijem.

V skupnem boju za zlatega orla na 67. nemško-avstrijski turneji sta zares ostala le še dva skakalca; Kobayashi ima po polovici turneje le 2,3 točke prednosti pred Nemcem Markusom Eisenbichlerjem, ki je bil v današnjih kvalifikacijah šele 32.

Novoletna turneja se po tekmah v nemških Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu, obe je dobil japonski skakalec Ryoyu Kobayashi, zdaj nadaljuje v Avstriji. Karavana se je najprej preselila v Innsbruck, kjer bo na Bergislu tretja tekma turneje v petek ob 14. uri. Zmagovalec prvega vrhunca sezone in bržkone naslednik dvakratnega zaporednega zmagovalca Stocha bo znan v nedeljo, 6. januarja, v Bischofshofnu.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

IHF 2019: Svetovno prvenstvo v rokometu le na ŠPORT TV...Več

2

So presežki Lionela Messija postali razvrednoteni?...Več

3

VIDEO: Francoski vratar uprizoril “Kariusa”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Katanec pred prvo tekmo namignil, da “nima igračev”...Več

2

VIDEO: Luka plesal z volkovi in jim nasul 29 točk...Več

3

Birsa bo pri novem klubu siromašnejši za 200.000 evrov...Več