pismo ikona
šport TV 1 logo
04:30
Brazilija - Bolivija Copa America
šport TV 2 logo
04:45
Bolivija - Peru Copa America
šport TV 3 logo
05:55
Hrvaška - Srbija Svetovna liga

Kobayashi dobil kvalifikacije, Slovenci uspešni

Avtor: Gregor Kovačič
3. 1. 2019, 18.19

Japonec Ryoyu Kobayashi (126,2 točke) je zmagovalec kvalifikacij za tretjo tekmo 67. novoletne turneje štirih skakalnic v Innsbrucku. Na Bergislu so dobro nastopili tudi Slovenci in se prvič na letošnji turneji vsi prebili med 50-erico, ki bo v petek (14.00) nastopila na tekmi. Najboljši je bil Anže Lanišek (115,2) na 11. mestu.

Najboljši slovenski skakalec na turneji Timi Zajc (108,4 točke) je bil v današnjih kvalifikacijah na prizorišču letošnjega nordijskega svetovnega prvenstva 20., Jernej Damjan (105,4) 25., Anže Semenič (99,2) 37., Bor Pavlovčič (96,6) 41. in Rok Justin (95) 44.

Slovenski skakalci bodo imeli na tekmi razmeroma težko delo; najtežje med njimi morda prav Zajc, ki je v dvoboju na izpadanje za tekmeca dobil drugega najboljšega skakalca to zimo, Poljaka Piotra Žylo. Damjan bo tekmo odprl proti domačinu Michaelu Hayböcku, Semenič se bo pomeril z nekdanjim štirikratnim olimpijskim prvakom, Švicarjem Simonom Ammannom, Pavlovčič z najboljšem Avstrijcem Stefanom Kraftom, Justin s Poljakom Dawidom Kubackim, najboljši Slovenec v kvalifikacijah Lanišek pa z japonsko legendo Noriakijem Kasaijem.

V skupnem boju za zlatega orla na 67. nemško-avstrijski turneji sta zares ostala le še dva skakalca; Kobayashi ima po polovici turneje le 2,3 točke prednosti pred Nemcem Markusom Eisenbichlerjem, ki je bil v današnjih kvalifikacijah šele 32.

Novoletna turneja se po tekmah v nemških Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu, obe je dobil japonski skakalec Ryoyu Kobayashi, zdaj nadaljuje v Avstriji. Karavana se je najprej preselila v Innsbruck, kjer bo na Bergislu tretja tekma turneje v petek ob 14. uri. Zmagovalec prvega vrhunca sezone in bržkone naslednik dvakratnega zaporednega zmagovalca Stocha bo znan v nedeljo, 6. januarja, v Bischofshofnu.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

Milan in Inter se strinjata, San Siro se ruši...Več

2

Je “morala” Barca poleg De Jonga kupiti tudi agentovega sina?...Več

3

Skesani Neymar: Rad bi se vrnil domov, ne bi smel zapustiti Barce...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Urednik italijanskega časnika: Iličić ima sklenjen dogovor z Napolijem...Več

2

VIDEO: Messi z glavo zgrešil zicerja...Več

3

Mednarodna zveza poskrbela za težave: SP 2020 brez Stožic?...Več