šport TV 1 logo
16:30
34. oddaja Serie A magazin
šport TV 2 logo
16:00
PSG - Bordeaux Ligue 1
šport TV 3 logo
15:45
Montreal - Columbus NHL

Klopp: Naša življenja so bolj pomembna od nogometa

Avtor: Marko Premrl
21. 5. 2020, 08.38

Strateg vodilne ekipe v angleški premier ligi Liverpoola, Jürgen Klopp, je ob vrnitvi svojih nogometašev na skupinske treninge dejal, da igralcev ne namerava ogrožati ali jih postavljati v položaje, ki bi bili zdravstveno tvegani.

Liverpoolu sta pred prekinitvijo prvenstva zaradi epidemije novega koronavirusa manjkali le dve zmagi do prvega naslova prvaka po 30 letih.

Preden so se nogometaši v Angliji lahko vrnili na treninge v manjše skupine, so v ligi izvedli testiranja. Od 748 testov nogometašev in članov klubov so odkrili šest primerov okužb z novim koronavirusom.

Klopp je poudaril, da je zdravje na prvem mestu, meni pa, da so razmere zdaj dovolj dobre, da lahko spet trenirajo. “Nikoli ne bi nikogar želeli izpostaviti nevarnosti ali da bi počel nekaj, česar noče. Da, radi imamo nogomet, to je naša služba. Toda ni bolj pomemben kot naša življenja ali življenja drugih ljudi,” je dejal Klopp v pogovoru za televizijo Sky.

V Angliji želijo v premier ligi nadaljevati 12. junija, toda v zadnjem času se pojavljajo številni dvomi. Tudi pri igralcih, ki jih skrbi epidemiološka slika, pa tudi nevarnost poškodb zaradi dolgega tekmovalnega premora.

Tudi Klopp poudarja, da bodo po začetku treningov vsi potrebovali nekaj časa, da pridejo vsaj do minimalne ravni za tekme. “Ne moremo začeti danes in jutri že igrati. To ne gre, čeprav bi si želeli, da začnemo čim prej,” je dejal nemški strateg.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več