single
[1176]
133815

Kljub številnim težavam Gajser izbran za naj dirkača VN Flandrije

Avtor: Kenny Jan
3. 8. 2021, 10.22

Kljub temu, da smo šele na začetku, se je letošnja sezona v motokrosu razreda MXGP izkazala za napeto in zelo zanimivo, na svoj račun pa letos pridejo tudi gledalci. Na vsaki dirki lahko namreč glasujejo za tekmovalca, ki se je najbolj izkazal. Dirkač, ki bo ob koncu sezone imel najvišje število glasov, bo prejel posebno nagrado Athenin dirkač leta.

Gledalci so izglasovali, da se je v belgijskem Lommelu najbolj izkazal slovenski dirkač Tim Gajser, ki je prejel kar 35% glasov s strani gledalcev.

Drugi je bil Antonio Cairoli z 28%, tretji pa Jeffrey Herlings, ki so mu navijači namenili 16% glasov.

Gajser je imel na nedeljski preizkušnji svetovnega prvenstva nemalo težav. Večkrat se je znašel na tleh, a s svojim znanjem in borbenostjo pa je na koncu vseeno prišel do šestega mesta.

Gajser je bil sicer v kvalifikacijah najhitrejši, težave pa so se zanj začele že na samem začetku dirke. V prvi vožnji je začel na šestem mestu, potem pa že v drugem krogu padel in nazadoval na 13. mesto. Prav tako je imel nekaj nevšečnosti z zaščitnimi očali in vremenom, saj je med dirko začelo še deževati. Vseeno pa je slovenski šampion pokazal svoje neverjetno znanje, prehitel kar šest dirkačev in prvo dirko končal kot sedmi.

Problemov pa ni bilo konec niti v drugi vožnji, saj se je slovenski tekmovalec na tleh znašel kar dvakrat. Na koncu je vseeno zasedel solidno četrto mesto. Skupno je bil šesti, a je kljub temu ohranil prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Njegova prednost pred Romainom Febvrejem zdaj znaša pičlih pet točk.

Ni dvoma, da je Gajser med gledalci izredno priljubljen. To je bila že četrta velika nagrada letos, ko so ga navijači izbrali za naj dirkača.

Foto: Sportida

 

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več