pismo ikona
šport TV 1 logo
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Kljub drugačnim napovedim Grosjean in Magnussen za ekipo Haas tudi v naslednji sezoni

Avtor: Marko Premrl
19. 9. 2019, 17.16

Francoz Romain Grosjean in Danec Kevin Magnussen bosta za ameriško ekipo Haas dirkala tudi v naslednji sezoni svetovnega prvenstva v formuli 1, so iz omenjene ekipe sporočili pred dirko za veliko nagrado Singapurja.

Haas F1 Team (stari imeni Haas Formula in Haas Racing Developments) je ameriško moštvo v SP v formuli 1, ki ga je leta 2014 ustanovil Gene Haas.

Po prvotnem načrtu bi nastopilo v formuli 1 že v sezoni 2015, toda prvič je sodelovalo v formuli 1 v sezoni 2016 s Ferrarijevim motorjem ter dirkačema Grosjeanom in Estebanom Gutierrezom, ko je moštvo osvojilo osmo mesto v konstruktorskem prvenstvu z 29 točkami. Leto dni pozneje se je moštvu Haas pridružil Magnussen. Tudi sezono 2017 sta ekipo pripeljala na končno osmo mesto.

Lani sta 33-letni francoski dirkač in 26-letni Danec pomagala Haasu do petega mesta med konstruktorji. Letos pa njune predstave niso bleščeče. Po štirinajstih dirkah svetovnega prvenstva je moštvo Haas s 26 točkami na predzadnjem mestu v konstruktorskem seštevku. Slabše kaže le britanski ekipi Williams, nekdanjim lastnikom devetih konstruktorskih naslovov, z zgolj eno osvojeno točko. Na vrhu je Mercedes s 505 točkami.

Zaradi rezultatskega padca se je francosko-danska naveza pričakovano znašla na udaru kritik, a kljub drugačnim napovedim za zdaj v tej ekipi ostaja vse po starem.

Vodja ekipe Južni Tirolec Gunther Steiner je celo preigraval možnost, da bi Francoza zamenjal Nemec Nico Hülkenberg, potem ko bo potekla njegova pogodba z Renaultom. V igri za zamenjavo pa bi se lahko znašel tudi francoski dirkač Force Indie Esteban Ocon. Seveda pa so možnosti za menjave v karavani sila omejene, česar se zavedajo tudi v Haasu.

“Izkušnje in potreba po njih so bile glavni dejavnik pri odločanju, da bosta Romain in Kevin z nami dirkala tudi v 2020. Razumevanje, kako delujemo kot ekipa in naše vedenje o tem, kaj lahko pokažeta, dajeta dobre temelje za nadaljnjo rast ekipe. Za nami je težko leto s težavami z bolidom VF 19, a 2020 bomo storili korak naprej,” zaupanja v dirkača ni izgubil šef ekipe Steiner.

 

Foto: Gulvier/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več