single
[3194]
188026

Klic iz tujine: Dinamo si v svojih vrstah želi ”sosedsko čudo”

Avtor: Kenny Jan
25. 3. 2023, 14.22

Napadalec Maribora in po novem tudi slovenski reprezentant Žan Vipotnik je brez dvoma najbolj vroča ''roba'' na slovenskem nogometnem trgu. Septembra je ''eksplodiral'' in brez usmiljenja še danes trese mreže tako na državnem kot mednarodnem (reprezentančnem) nivoju. Veliko zanimanja je v zadnjem času pokazal predvsem zagrebški Dinamo, ki ga je označil za ''sosedsko čudo''.

”On je pravi golgeter in ogromen potencial. On je vse. kar potrebuje pravi napadalec,” je za Sportske novosti dejal pomočnik glavnega trenerja Maribora Damirja Krznarja Mihael Mikić. Isti medij navaja, da si Vipotnikove usluge želi lastiti Dinamo Zagreb, a od zanimanja do realizacije prestopa je dolga pot, še posebej, ker je 21-letnik z Ljudskim vrtom pogodbeno vezan do poletja 2024.

Čeprav nemški nogometni portal Transfermarkt njegovo tržno vrednost ocenjuje na pol milijona evrov, pa si lahko športni direktor Maribora Marko Šuler obeta (več)milijonski prestop. Ne samo, da Vipotnik vodi na listi strelcev Prve lige Telemach, dosegel je tudi zmagoviti zadetek v Astani za zmago slovenske reprezentance nad Kazahstanom (1:2) in s tem postal četrti nogometaš, ki je ob debiju za slovensko izbrano vrsto dosegel prvenec.

”Iskren bom, Maribor je imel ponudbo v višini okoli 4 milijonov evrov,” je razkril Mikić. ”To ne pomeni, da bi Dinamo moral plačati tolikšno ceno. Dinamo in Maribor bi lahko postala pomembna partnerja, lahko bi prišlo do izmenjave določenih igralcev. Ko obstaja interes na obeh straneh, je dogovor lažje doseči. Seveda je pa vse to v domeni športnega direktorja.”

Trenutna prva izbira v napadu hrvaškega rekorderja Bruno Petković dobiva velike ponudbe iz tujine in njegov odhod z Maksimirja je vse bližje. Bo namesto njega mreže tekmecev v hrvaški ligi tresel ravno Vipotnik?

Foto: sportida.com

 

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več