šport TV 1 logo
21:00 V ŽIVO
Caen - Bordeaux Ligue 1
šport TV 2 logo
21:00 V ŽIVO
Amiens - Guingamp Ligue 1
šport TV 3 logo
21:00 V ŽIVO
Dijon - Toulouse Ligue 1

Kitajci v Laškem osvojili osem zlatih kolajn

Avtor: Marko Premrl
12. 5. 2019, 11.44

V Laškem se je končal 16. Slovenia Open Thermana Laško, kjer se je na namiznoteniškem turnirju v štirih dneh predstavilo 427 športnic in športnikov invalidov, ki so lovili točke na paralimpijske igre in uspeh na največje turnirju na svetu. Kar osem zlatih odličij so osvojili Kitajski mojstri malega loparja.

V ženski konkurenci so se zmag veselili združena ekipa Rusije in Kitajske (SF1-2), Južna Koreja (SF3), Kitajska (SF4, SF8, SF9, SF10), združena ekipa Švedske in Izraela (SF5), združena ekipa Ukrajine in Romunije (SF6-7) in Rusija (SF11). V moški konkurenci so zlati Južna Koreja (SM1, SM4), Francija (SM2, SM10), Kitajska (SM3, SM6, SM8), Nemčija (SM5), Španija (SM7), Japonska (SM9) ter združena ekipa Belgije in Madžarske (SM11). Članski del tekmovanje je bil na sporedu med 8. in 9. majem.

“Turnir je potekal gladko. V teh petih dneh dodatnega dela praktično ni bilo, le nekaj malenkosti je bilo treba rešiti. Pred tekmovanjem smo imeli precej pogovorov z Mednarodno namiznoteniško zvezo, ki skrbi za šport na globalni ravni. Sprva so nam omejevali število nastopajočih, na koncu pa so nam le dovolili število, kot smo ga sprejeli. Nihče ni verjel, da smo sposobni ob taki udeležbi pripraviti tako kakovosten turnir. Uspelo nam je,” je bil nad končanim turnirjem navdušen Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paralimpijski komite in predsednik organizacijskega odbora turnirja v Laškem.

Slovenski organizatorji pa si želijo turnir še povečati, saj so prepričani, da bi lahko gostili do 1000 igralcev.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več