single
[6]
158072

Kitajci namesto Rusov v slovenski skupini lige narodov

Avtor: Blaž Magdič
3. 5. 2022, 17.40

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je danes odločila, da bodo v ligi narodov Kitajci zamenjali suspendirane Ruse, določila pa je tudi gostitelja zaključnega turnirja. Ta bo od 20. do 24. julija v dvorani Unipol Arena v Bologni. Slovenski odbojkarji, ki se bodo na pripravah za novo sezono zbrali 9. maja, bodo v ligi narodov nastopili drugič.

Slovenci, ki so lani v Riminiju na koncu zasedli četrto mesto, se bodo za najvišja mesta borili na turnirjih v Braziliji ter na Filipinih in Poljskem.

Ligo narodov bodo začeli 8. junija v Braziliji, ko se bodo v tamkajšnji prestolnici pomerili z izbrano vrsto ZDA, sledili pa bodo še obračuni proti gostiteljem in Avstralcem. Četrti tekmec bo, kot je sporočila mednarodna zveza, Kitajska.

Drugi turnir se bo 21. junija začel na Filipinih, kjer se bodo varovanci novega selektorja Avstralca Marka Lebedewa srečali z Nizozemsko, Argentino, Italijo in Japonsko. V Gdansku pa bodo uvodno tekmo 6. julija igrali proti Srbiji, zatem pa še proti gostiteljem Poljakom, Bolgarom in Irancem.

Na zaključnem turnirju sezone v Bologni bo nastopilo osem reprezentanc. Z novim formatom, tekmovanje se bo začelo s četrtfinalom, je predvideno, da bo vsaka ekipa odigrala po 12 tekem.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več