single
[6]
162254

King of the Court prihaja na ŠPORT TV!

Avtor: Klemen Verlič
20. 6. 2022, 09.44

Na programe ŠPORT TV konec tedna prihaja odbojkarski spektakel King of the Court. Nova sezona atraktivnega turnirja v odbojki na mivki pa se bo začela v Hamburgu.

Turnir King of the Court velja za zelo specifično tekmovanje. Posebnega ga dela že sam format, saj ne gre za običajne obračune dveh moštev, temveč se med seboj naenkrat meri kar pet ekip.

Na igrišču začneta dve ekipi, ostale pa čakajo v vrsti. Igrišče je razdeljeno na stran kralja in stran izzivalca, pri čemer je pomembno, kdo začne na kateri strani. Vsaka igra se začne s servisom izzivalcev, pri čemer je igralca, ki servira možno izbrati prosto. Če izzivalci zmagajo, preidejo na kraljevo stran in izpodrinejo drugo ekipo, ki je pred tem igrala tam. Če kralji zmagajo v igri, dobijo točko in tam ostanejo. Točko lahko ekipa doseže le na strani kralja. Če izzivalca naredita napako pri servisu, morata zapustiti igrišče, nanj pa stopi naslednja ekipa v vrsti. Med dvema igrama je največ osem sekund premora.

Tekma je sestavljena iz treh krogov. Vsak od treh krogov je časovno določen in traja 15 minut. Po 10 minutah sledi enominutni odmor. Izpade najslabša ekipa z najmanj točkami. Če je na koncu kroga izenačen rezultat, zmaga ekipa z največ točkami zapored. Če je tudi ta rezultat izenačen, potem odloča tisti, ki ima prvi najvišji rezultat. V naslednjem krogu začne najboljša ekipa iz prejšnjega kroga na kraljevi strani, druga najboljša pa na strani izzivalca. Ostale ekipe nastopijo po vrstnem redu predhodnega nastopa. V zadnjem, tretjem krogu zmaga ekipa, ki je prva dosegla 15 točk ali pa je v prednosti po 15 minutah igre.

Prvi turnir King of the Court je bil na sporedu leta 2018, ko so se najboljši odbojkarji na mivki merili v Utrechtu, Antwerpnu, na Waikikiju in Hangtington Beachu. Letos se bodo za krono tekmovalci poleg Hamburga merili še v v Utrechtu, ki bo turnir gostil septembra, novembra v brazilski Itapemi, decembra v Avstraliji in v začetku naslednjega leta na finalnem turnirju v Dohi.

Spektakel je torej zagotovljen že v Nemčiji, kjer je lani v moški konkurenci slavil poljski par Kantor-Losiak, v ženski pa nemško-švicarska naveza Ludwig-Verge Depre. V prvem velikem finalu pa sta lani prav tako v Dohi slavila domačina Ahmed Tijan in Cherif Younnese. Med odbojkaricami sta bili najboljši Nemki Isabel Schneider in Sandra Ittlinger.

King of the Court: Hamburg od četrtka do nedelje na ŠPORT TV!

Foto: Peter Weber via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več