single
[5]
130740

Kiel Mihe Zarabca do 22. naslova nemškega državnega prvaka

Avtor: Aljaz Pirnat
28. 6. 2021, 14.30

Rokometaši iz Kiela, kjer od leta 2017 igra slovenski reprezentant Miha Zarabec, so po nedeljskem neodločenem izidu proti Rhein-Neckar Löwnu v Mannheimu s 25:25 osvojili 22. naslov naslov nemških prvakov.

Slovita zasedba iz Kiela je v minuli sezoni 33-krat zmagala, dvakrat igrala nedoločeno in doživela tri poraze. Enako število točk je na koncu rednega dela imel tudi Flensburg-Handewitt, Zarabčeva ekipa pa je bila na koncu boljša zaradi boljšega izkupička na medsebojnih tekmah.

Obe ekipi bosta v prihodnji sezoni igrali v ligi prvakov, Magdeburg Marka Bezjaka, Füchse Berlin in Rhein-Neckar Löwen pa v evropski ligi.

Kiel je z 22 naslovi državnih prvakov najbolj uspešna ekipa na domači sceni. Drugi na lestvici je Gummersbach, ki je 12-krat slavil v bundesligi, tretjeuvrščeni Göppingen pa devetkrat.

Zebre, kot imenujejo rokometaše iz Kiela, so v nedeljo zvečer na letališču Kiel-Holtenau pričakali številni privrženci kluba ter nekateri najvidnejši posamezniki tamkajšnjega političnega življenja, kot sta ministrski predsednik nemške zvezne dežele Schleswig-Holstein Daniel Günther in župan Kiela Ulf Kämpfer.

Vir: STA
Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več