šport TV 1 logo
16:00 V ŽIVO
VN Italije, druga dirka MX2
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
St. Etienne - Brest Ligue 1
šport TV 3 logo
16:00 V ŽIVO
Trap, mešani pari ISSF Svetovni pokal Lahti

Kek z optimizmom v poletne mesece

Avtor: Blaž Magdič
11. 6. 2019, 15.57

Slovenska nogometna reprezentanca je drugi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 končala s porazom v Avstriji in zmago v Latviji ter ima po dveh remijih na prvih dveh tekmah skupno pet točk. Selektor Matjaž Kek to obdobje do sinočnje zmage s 5:0 opisuje kot težko, zanimivo in z optimistično noto.

“Ko sem prevzel reprezentanco, sem vedel, kaj me čaka. Veliko lažje razmišljaš, ko vse skupaj doživiš skozi treninge, skozi druženje, skozi tekme in to je proces, ki bo še trajal. Dovolj smo bili samokritični po porazu v Celovcu, dovolj pa tudi motivirani, da smo se popravili. Tako smo se zelo dobro pripravili na Latvijce in odgovorili na vse njihove zamisli,” je dejal selektor.

“Igralci pa so tisti, ki naredijo svoje na igrišču. Odigrali so kakovostneje, bo pa trajalo še nekaj časa, ker šele skozi določeno časovno obdobje spoznaš pravi karakter igralcev. Eno je, kar vidiš na posnetkih, kar ti drugi govorijo, drugo pa tisto, kar doživiš sam. Za nami je doslej težko, zanimivo obdobje, takšno kot sem ga pričakoval,” je nadaljeval Kek.

V slovenski skupini prednjači Poljska s samimi zmagami in 12 točkami, sledijo pa Izrael s sedmimi, Avstrija s šestimi, Slovenija s petimi, Severna Makedonija s štirimi in Latvija, ki je še brez točk. Slovence naslednji preizkušnji čakata doma, in sicer 6. septembra proti Poljski in 9. proti Izraelu.

“Čakata nas najprej Poljska, ki ‘mašira’ skozi skupino, in Izrael, ki je naš dolžnik iz Haife. Fantom zdaj privoščim dober odmor. Skupina je tekmovalna, izenačena. Veliko stvari je še za narediti, za popraviti,” je o naslednjem, poletnem obdobju povedal selektor, ki je poudaril, da je dobil neko okostje ekipe.

“Kar pa je zame zelo pomembno. Upam, da bodo igralci zdravi. Za Poljsko bo sicer odpadel Bojan Jokić zaradi kartonov, tako da se bo vedno ponudila priložnost za nekoga. Do neke konstante v igri bomo prišli, če bomo osredotočeni, če bomo delali tako, kot se dela v sodobnem nogometu. Bližnjic ni. Vesel pa sem, da so se nekatere stvari potrdile in da sem dobil odgovore na vprašanja, ki sem si jih postavljal od oktobra,” je še dejal Kek.

Če se je Slovenija z zmago v Rigi obdržala med tistimi, ki bodo na koncu tekmovali za prvi dve mesti v skupini, pa sta v povsem drugačnem položaju Latvija in njen selektor Slaviša Stojanović. Po štirih porazih, zadnjih dveh visokih domačih z 0:3 in 0:5, so nekateri že začeli razmišljati tudi o novi menjavi na klopi.

“Menjati selektorja ni tako enostavno. Pred Slavišo je obdobje, v katerem rabi podporo. Igralci so zelo kakovostni, kar so dokazali na tekmi s Poljsko,” je v bran Stojanoviću stopil Kek.

A že sam nekdanji selektor Slovenije je po včerajšnji tekmi tarnal nad odnosom in predstavo svojih igralcev ter se spraševal o prihodnosti.

“S takim odnosom, kot ga imajo ti igralci, ne gre naprej. Tu se mora nekaj spremeniti. V naslednjih dneh bom imel sestanek s predsednikom zveze in se odkrito pogovoril o naslednjem obdobju, ker tako pač ne gre. Sem odgovoren za določene stvari, ne bežim od tega. Toda moramo biti boljši. Proti Sloveniji smo izgledali kot lahek partner za trening. Sram me je,” je med drugim dejal Stojanović.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več