single
[2]
176626

Kek z mislimi že v kvalifikacijah: “Izoblikovala se je skupina fantov, ki ima karakter!” (VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
22. 11. 2022, 11.15

Slovenska nogometna reprezentanca je z dobrimi predstavami, ki jih kaže v zadnjem obdobju, znova zanetila nogometno evforijo med Slovenci. V javnosti je odmevala predvsem zmaga proti Norveški in remi proti Švedski v zadnjem septembrskem oknu v ligi narodov.

Toda selektor Matjaž Kek je v pogovoru za našo televizijo umiril visoka pričakovanja. “Ne bi se strinjal, da gre za evforijo. Toda razumem medije. Sam bi raje rekel, da gre za zametek nekega zadovoljstva. Vse skupaj se je obrnilo v pozitivo. Nisem tip, ki bi dovolil evforijo. Kljub temu sem bil vesel, da so fantje spoznali moč, ki jo premorejo. Ne samo s posameznimi dobrimi klubskimi nastopi temveč tudi z reprezentančnimi nastopi. Odigrali smo tekme na visokem nivoju proti reprezentancam, ki so boljše od nas.”  

Keka sicer veseli predvsem dejstvo, da se je končno ustvarilo jedro reprezentance. “Izoblikovala se je skupina fantov, ki ima karakter. Ustvarili so pozitivno jedro. Na zdajšnjem zboru so prisotni igralci, ki so bili del lige narodov in prijateljskih tekem. Te so bile zelo dober test.”

61-letni strokovnjak sicer ne zapira vrat ostalim igralcem. “Slovenska reprezentanca ne sme biti zaključena celota. V slovenskem nogometu nimamo take baze, da bi lahko kogarkoli pozabili. Obenem tudi ena slaba tekma v klubskem dresu še ne pomeni, da bo kdo izbrisan.” 

Selektor je med drugim spregovoril tudi o prihajajočem kvalifikacijskem ciklusu. Še več o dogajanju okoli reprezentance pa v spodnjem pogovoru.

VIDEO: Pogovor s selektorjem slovenske nogometne reprezentance

Video is not available for your country.

Slovenija bo v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji leta 2024 v skupini H igrala z Dansko, Finsko, Kazahstanom, Severno Irsko in San Marinom. Tekme si boste lahko ogledali na Šport TV.

Slovenska reprezentanca v kvalifikacijah za Euro 2024 od marca dalje na Šport TV!

Foto/Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več