single
[2759]
188051
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Kek pred prvo domačo tekmo: ”Ta generacija si zasluži pravo ozračje!”

Avtor: Kenny Jan
25. 3. 2023, 18.35

Slovenska nogometna reprezentanca se na Brdu pri Kranju pripravlja na nedeljsko tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti San Marinu. Po uvodnem uspehu v Kazahstanu so Slovenci veliki favoriti tudi na drugem obračunu kvalifikacij, ki se bo začel ob 18.00. Tri točke proti nogometnemu "palčku" so tako jasen cilj.

“Jasno je, da bo to tekma, na kateri moraš sprejeti vlogo favorita. Razmišljaš predvsem o napadalnem delu, ki te pripelje do priložnosti. Za nami je težka tekma, ki je pokazala dva obraza. Na eni strani je pokazala veliko željo, na drugi strani pa tudi opozorila na odločene stvari, ki jih moramo narediti bolje,” je na novinarski konferenci povedal selektor Matjaž Kek.

Eden tistih, ki bo skušal prelisičiti strnjeno postavitev San Marina, bo Sandi Lovrić. “Mislim, da nas čaka tekma, na kateri moramo biti stoodstotno osredotočeni od prve do zadnje minute. Vsak bo dal svoj maksimum, morali pa bomo biti potrpežljivi. Pričakujem, da bomo imeli več žogo v posesti, tako da bo treba biti luciden, konkreten,” je povedal Lovrić in poudaril, da posledic dolgega potovanja v Kazahstan ni čutiti.

Kek pa je poudaril, da je po Kazahstanu obračun s San Marinom nov izziv. “Upam, da v dobro zasedenih Stožicah,” si je Kek zaželel velikega števila navijačev. Teh bo po podatkih Nogometne zveze Slovenije približno 9000.

“Mislim, da si ta generacija zasluži pravo ozračje, pravo podporo. Igra pač slovenska reprezentanca, njeni igralci so tudi v Astani pokazali, koliko jim je do tega dresa. S celotnim kompletom iz Kazahstana sem sicer zadovoljen, ker mislim, da je bilo vse na primerni ravni. Veseli nas zaradi zmage in točk, hkrati pa nas drži budne in delovne, skromne, a z veliko samozaupanja,” je dejal selektor.

Njegov kader so še dodatno zredčile poškodbe. Tako bosta ob Andražu Šporarju in Jasminu Kurtiću manjkala še Domen Črnigoj in Miha Blažič. “Še nekateri imajo težave, nekaj posledic je tudi z umetne trave, ampak tu se kaže priložnost za nekoga drugega. Naše razmišljanje je držati visok ritem, poskušamo biti hitri, agresivni, pravočasni in izkoristiti priložnosti, ki se nam ponudijo. Igralci bodo dobili dovolj informacij o San Marinu. Vem, da bomo igrali na visoki ravni kljub tem poškodbam,” je prepričan Kek.

Glede igre San Marina je dejal, da je usmerjena predvsem v branjenje. “Kljub temu pa mora biti priprava takšna, kot na vsakega drugega tekmeca, le poudarki so drugi. Zahtevam le, da smo osredotočeni, pravočasni, da igramo ekipno. Doslej so fantje pokazali resnost, zrelost. Kdorkoli bo jutri igral, ima popolno zaupanje selektorja,” je dodal.

Tudi sicer je zadovoljen, da ima na voljo dokaj širok kader ter da se igralci zavedajo, da lahko vsak na svoj način pomaga. “To leto bo pokazalo marsikaj, kar zadeva slovenski reprezentančni nogomet. Želim si, da smo v igri do konca. Imamo kakovost in ta kader pomeni le to, da nekaterim fantom zaupaš, hkrati pa ne prekinjaš selekcioniranja. Treba je uporabiti vse resurse, ni pomembno, če je nekdo star čez 30 ali pod 20 let,” je še o kadrovski sliki pregovoril Kek.

Če je slednji z marsičim zadovoljen, pa želi še nekaj več pri igri v napadu. “Želim, da smo kakovostnejši, natančnejši, hitrejši. Da se lahko branimo v dveh sistemih, nam daje neko širino, kar pa zadeva napadalno igro, pa bi si želel še več agresivnosti in konkretnosti,” je še povedal Kek in zaključil, da hoče, da je slovenska vrsta prepoznavna, ko ima žogo in tudi ko je nima.

Tekmo v Stožicah bodo sodili Belgijci Nathan Verboomen, Mathias Hillaert in Ruben Wyns.

Slovenija – San Marino, v nedeljo, ob 18.00, samo na Šport TV 1. Ob 17. uri pričnemo s studijskim delom.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več