single
[2]
176758

Kek o morebitni vrnitvi Iličića: “Josip je del te reprezentance” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
23. 11. 2022, 12.10

Slovenska nogometna reprezentanca je v zadnjem ciklu lige narodov obdržala status v B skupini. Pomembno vlogo sta pri tem igrali zmaga doma proti Norveški in gostujoči remi na Švedskem. Temu so sledile še dve zmagi na prijateljskih tekmah proti Romuniji in Črni gori. Zato Slovenci v kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 vstopajo samozavestno.

O prihajajočem ciklusu smo se pogovarjali tudi s selektorjem reprezentance Matjažem Kekom. Beseda je nanesla tudi na Josipa Iličića, ki je v zadnjih letih igral pomembno vlogo v izbrani vrsti. Kek je o njem dejal: “Predobro poznam zgodbo Josipa, ki je del te reprezentance. Bil je z nami tudi v tistem trenutku, ko ni bil v športni opremi. Vrnitev zopet v življenje športnika, prioritete, ki ti jih takšna kariera daje, so mogoče v tistem trenutku najpomembnejše.”

Nadaljeval je: “Predvsem gre za karakter, neko besedo, ki jo je Josip sam izrekel. Če bi igral, bi igral samo v Mariboru. Ta zgodba v Mariboru s spektakularno vrnitvijo, nekomu gre mogoče to na živce. Gre za to, da se je govorilo o nogometu, da je bil nogomet na prvih straneh.”

O njegovi vrnitvi je zaključil: “To je pozitivna zgodba v slovenskem nogometu in ne samo NK Mariboru. Jaz sem tega izredno vesel. Sploh zaradi tega, ker to so težave, ki se lahko zgodijo vsakemu. Vprašanje je pa, ali jih zna vsak prebroditi. V tem momentu želim “Jojotu”, da bi mu vrnitev uspela. O njegovem znanju in odnosu se ni treba pogovarjati.”

V pogovoru se je dotaknil kakovosti Prve lige Telemach in igralcev v njej ter njihovega razvoja in možnosti nastopa za reprezentanco. Posebej je izpostavil Domžale in njihov projekt. Za zaključek je omenil tudi argentinsko ligo in Andreasa Vombergarja

VIDEO: Kek o potencialni vrnitvi Iličića in kakovosti Prve lige

Video is not available for your country.

Slovenija bo v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji leta 2024 v skupini H igrala z Dansko, Finsko, Kazahstanom, Severno Irsko in San Marinom. Tekme si boste lahko ogledali na Šport TV.

Slovenska reprezentanca v kvalifikacijah za Euro 2024 od marca dalje na Šport TV!

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Dallas s 50 točkami naskoka razbil Utah, Dončić znova do trojnega dvojčka (VIDEO)...Več

2

Najboljši podajalec lige: Presenetilo me je, 9 asistenc je res veliko! (VIDEO)...Več

3

Arnol: “Letošnja sezona je nad pričakovanji, a glavni cilj ostaja stabilnost” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Zoran Zeljkovič: Čaka nas še veliko dela (VIDEO)...Več

3

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več