pismo ikona
šport TV 1 logo
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Kek je našel pravi recept

Avtor: Luka Cotič
10. 9. 2019, 09.31

Slovenska nogometna reprezentanca je v prvem reprezentančnem premoru v tekmovalni sezoni 2019/20 navdušila z dvema zmagama proti Poljski (2:0) in Izraelu (3:2). Tako se je po medlem začetku kvalifikacij vrnila v enakovredno dirko za uvrstitev na evropsko prvenstvo prihodnje leto.

Predstava Slovenije proti Poljski v petem krogu kvalifikacijske skupine G je bila popolna. Polne tribune našega največjega športnega objekta so videle borbeno in kakovostno izvedbo brezhibnega taktičnega načrta selektorja Matjaža Keka. Izjemno kakovostni posamezniki v poljski izbrani vrsti so bili skorajda nevidni, naši reprezentanti pa so odigrali vzorčno tekmo. Kot so po zmagi poudarjali tudi nekateri glavni akterji, je to edini recept za uspeh, po katerem hrepeni včasih premalo objektivna in prezahtevna slovenska nogometna javnost.

Matjaž Kek je našel pravo formulo, zgradil je okostje ekipe, igralcem do potankosti razdelil vloge in naloge v reprezentanci, vse skupaj pa je prineslo rezultat, ki bo v pozitivno zgodbo vključil tudi navijače in predstavnike sedme sile. Pregovorna borbenost, taktična disciplina in kohezija z javnostjo lahko naredi čudeže za slovenski reprezentančni nogomet. Pred desetimi leti je Kek v vlogi selektorja prav z domačo zmago proti Poljski začel tlakovati pot na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki. Podobnemu epilogu si želimo biti priče tudi tokrat.

Na srečanju s Poljsko je bila ključna bitka dobljena na sredini igrišča. Jasmin Kurtič in Rene Krhin sta opravila odlično delo. V dresu z državnim grbom najbrž še nikoli nista igrala tako dobro. Krhin ima preglavice z nezadostno minutažo v klubu, pogosto se ukvarja s poškodbami, zato je bila visoka raven njegove igre precejšnje presenečenje. Kurtič je odlične predstave iz italijanske Serie A končno prenesel tudi na reprezentančno raven. Omenjena bosta v prihodnje ključna moža naše izbrane vrste, saj igrata na odgovornem položaju.

Na obračunu z Izraelci so naši sicer prikazali nekoliko slabšo izvedbo, opazna je bila še ne optimalna fizična pripravljenost na začetku novega tekmovalnega obdobja. Toda Kekovi izbranci so bili nagrajeni za veliko željo in požrtvovalnost, ki sta našo reprezentanco krasili tudi v zlatih časih preteklih uvrstitev na velika tekmovanja. Tri zaporedne zmage so Slovenijo približale nastopu na evropskem prvenstvu, a do konca leta bo potrebno odigrati še nekaj zahtevnih tekem. Če se bodo zadnje predstave ponavljale, si lahko obetamo novo pravljico.

Foto: Sportida.com

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več