single
[9]
163164

Kdo se bo veselil naslova evropskega prvaka v speedwayu?

Avtor: Rene Vidmar
30. 6. 2022, 11.03

V soboto se bo v poljskem Rybniku začela serija SEC (Speedway Euro Championship), ki bo določila novega evropskega prvaka v speedwayu. Prvo dirko si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

SEC (Speedway Euro Championship) bo obsegal štiri dirke. Poleg poljske preizkušnje se bodo dirkači 6. avgusta pomerili tudi v nemškem Güstrowu, 3. septembra se bo speedwayistična karavana znova preselila na Poljsko. Tretjo dirko bo gostil Łódź. Tekmovanje pa se bo končalo 23. septembra v Pardubicah na Češkem. Naslov evropskega prvaka bo šel v roke tistega dirkača, ki bo na štirih dirkah zbral največ točk.

Za naslov prvaka se bo sicer pomerilo 16 dirkačev. Uvrstitev na zaključne dirke so si že zagotovili najboljši na kvalifikacijski dirki SEC Challenge. Ta je 18. junija potekala v Krškem. V kvalifikacijah je slovenske barve branil tudi Nick Škorja, ki pa se mu ni uspelo uvrstiti na finalno serijo. Tam bomo tako lahko spremljali zmagovalca v Krškem, Latvijca Andžejsa Lebedevsa, drugouvrščenega Francoza Dmitrija Bergeja, tretjeuvrščenega Danca Rasmusa Jensena, četrtouvrščenega Poljaka Bartosza Smektalo in petouvrščenega Britanca Adama Ellisa.

Že prej je bilo na finalno serijo evropskega prvenstva uvrščenih tudi najboljših pet dirkačev iz lanske sezone. To so aktualni evropski prvak Mikkel Michelsen in njegov danski rojak Leon Madsen, Britanec Dan Bewely ter Poljaka Patryk Dudek in Piotr Pawlicki. Peterica je tudi članica stalne zasedbe tekmovanja Speedway Grand Prix.

Preostalih pet dirkačev pa si je nastop zagotovilo s posebnim povabilom promotorja serije SEC. Na prvi dirki bomo tako videli tudi Francoza Davida Bellegoja, Nemca Kaia Huckenbecka, Čeha Vaclava Milika, Šveda Oliverja Berntzona in Poljaka Janusza Kołodzieja. S posebnim povabilom bo na uvodni dirki finala lahko nastopil še en Poljak Kacper Woryna.

Speedway Euro Championship: Rybnik, v soboto od 18.55 dalje na Š1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: ”Maribor potrebuje izkušenega trenerja na visokem nivoju” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

3

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več