single
[4]
146533

Kdo bo zmagovalec švedskega polfinala CHL?

Avtor: Urban Kolman
4. 1. 2022, 11.10

V prvem polfinalu bomo spremljali obračun švedskih ekip. Rogle ima v zadnjem času proti Frolundi odličen rekord. Na zadnjih desetih tekmah med ekipama je kar osemkrat slavil Rogle. Vseeno imajo v ekipi Frolunde večje evropske izkušnje, zato bo naloga za Rogle vse prej kot lahka.

Frolunda je trenutni in hkrati štirikratni prvak CHL, medtem ko Rogle pred letošnjo sezono sploh še ni nastopila v hokejski ligi prvakov. Frolunda bo tako ciljala na peti naslov CHL.

Mladi napadalec Frolunde Theodor Niederbach se zaveda, da njegovo ekipo čaka težka tekma: “Rogle je dobra ekipa in proti njim smo v zadnjem času imeli težave. Mislimo, da smo proti njim letos odigrali dve dobri tekmi kljub temu, da nismo zmagali. Zavedamo se, da smo kot ekipa na istem nivoju kot oni in imamo pripravljen načrt za tekmo.”

Trener Rogle Cam Abott poudarja dejstvo, da nasprotnik ni igral že od 14. decembra: “Lahko so spočiti ali malo zarjaveli. Bomo videli, pomembno je, da smo mi pripravljeni. Vemo, kako hočemo igrati. Osredotočiti se moramo na podrobnosti, prepričan sem, da so oni storili isto.”

Ali lahko Rogle zabeleži osmo zaporedno zmago proti Frolundi ali bodo aktualni prvaki CHL unovčili svoje izkušnje in le premagali nasprotnike?

Polfinale CHL: Rogle – Frolunda, prva tekma ob 18.55 na Š2!

Foto: Radek Petrasek (CTK via AP Images) via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več