single
[5]
191446

Kavtičnik: “S kvalifikacijami smo zadovoljni, mladi so se odrezali odlično”

Avtor: Urban Kolman
2. 5. 2023, 17.11

Slovenska moška rokometna reprezentanca je kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024 končala na prvem mestu. Na šestih tekmah je dosegla pet zmag in doživela en poraz, direktor reprezentance Vid Kavtičnik pa je zadovoljen z organizacijsko in športno platjo v tem kvalifikacijskem ciklusu.

Slovenija je na šestih tekmah skupine 7 po dvakrat premagala Črno goro in Kosovo, proti BiH pa osvojila dve od štirih možnih točk.

“Zahvaljujemo se vsem lokalnim organizatorjem, ki so nam pomagali pri izvedbi domačih tekem v tem kvalifikacijskem ciklu, od Maribora do Kopra in Velenja. Zadovoljni smo z izkupičkom in tudi na nedeljski tekmi proti Kosovu, med prvomajskimi prazniki, se je na tribunah zbralo lepo število navijačev. Zvestim privržencem naše izbrane vrste smo še posebej hvaležni za nenehno podporo. Veseli nas pozitiven odziv na delo reprezentance in na trud, ki ga vlagamo za doseganje zastavljenih ciljev,” je za spletno stran Rokometne zveze Slovenije dejal Kavtičnik.

Čeprav si je slovensko moštvo želelo kvalifikacije zaključiti neporaženo, je bilo med zadnjo akcijo slovenskega moštva v ospredju tudi preizkušanje mladih moči in kovanje načrtov za prihodnost.

“Mladi, ki so dobili priložnost za igro na zadnjih dveh tekmah proti BiH ter Kosovem, so se odlično odrezali. Veseli me, da so se igralci, ki bodo v prihodnosti tvorili jedro reprezentance, lahko dokazali na takšnih tekmah. Priložnosti za eksperimentiranje v članski reprezentanci zaradi hitrega ritma tekmovanj ni veliko, zato lahko trenutno situacijo dojemamo kot luksuz,” je bil s prikazanim na igrišču zadovoljen vodja reprezentance in se vrnil v čas svoje igralske kariere na reprezentančni ravni.

“V letih, ko smo se sami igralsko prebijali v reprezentanco, je bilo zaradi drugačnega tempa več možnosti za dokazovanje na pripravljalnih tekmah. Ker smo se po navadi do zadnjega borili za uvrstitev na prvenstva, je bilo manj prostora za preizkušnje novosti v kvalifikacijah, letos pa je selektor Uroš Zorman lahko priložnost namenil tudi mlajših igralcem,” je v zvezi s tem dejal Kavtičnik.

“Ti so jo po večini zelo dobro izkoristili. Pridobljene dragocene izkušnje pred polno dvorano v Cazinu in domačo publiko v Velenju jim bodo pomagale pri rasti v prihodnosti,” je še dodal nekdanji igralec velenjskega Gorenja, nemškega Kiela ter francoskega Montpelliera, Aixa in Nimesa, ki je za slovensko izbrano vrsto na 197 tekmah dosegel 543 golov.

Kavtičnikov cilj ostaja moško člansko reprezentanco približati navijačem v vseh delih Slovenije. “To je želja vseh. Zapuščino, ki jo gostovanje reprezentance pusti v kraju, smo še razširili s turnirji mini rokometa, ki jih organiziramo vzporedno z domačimi tekmami izbrane vrste. Te dogodke obiščejo tudi rokometaši iz reprezentance, ki mladim nadebudnežem vlijejo še dodatno mero motivacije, da se odločajo za rokomet in v njem vztrajajo,” je v zvezi s tem dejal 38-letni Kavtičnik.

Slovenski tekmeci na EP med 10. in 28. januarjem prihodnje leto v Berlinu, Hamburgu, Münchnu, Kölnu, Düsseldorfu in Mannheimu bodo znani 10. maja v Düsseldorfu. Slovenija bo žreb pričakala v drugem jakostnem bobnu v družbi Nemčije, Nizozemske, Madžarske, Portugalske in Avstrije. Njene možne tekmice iz prvega bobna so Švedska, Španija, Danska, Francija, Norveška in Islandija, iz tretjega Hrvaška, BiH, Poljska, Češka, Srbija in Severna Makedonija, iz četrtega pa Švica, Romunija, Črna gora, Grčija, Gruzija in Ferski otoki.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več