single
[38]
201999

Kauzer zmagovalec slaloma v Seu d’Urgellu

Avtor: Urban Kolman
2. 9. 2023, 13.23

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je zmagal na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu. V finalu je kot tretji najhitrejši iz polfinala prevzel vodstvo za več kot sekundo, s to razliko pa je na koncu tudi zmagal.

Kauzer je s finalno progo opravil brez napak v času 89,36 sekund, kar je bilo na koncu 1,08 sekunde hitreje od Britanca Josepha Clarka. Tretji je bil Čeh Vit Prindiš z zaostankom 1,54 sekunde. Oba tekmeca sta imela po dve sekundi pribitka zaradi dotika vratc.

V finalu ni bilo aktualnega olimpijskega prvaka v K1, Čeha Jirija Prskavca, ki je v polfinalu zgrešil vrata.

Za Hrastničana, ki bo 8. septembra praznoval 40 let, je to 13. zmaga v svetovnem pokalu. Na stopničkah je stal še na 14 drugih tekmah od leta 2005.

Z današnjo predstavo v Španiji je obudil spomine na svojo prvo zmago v svetovnem pokalu, ki jo je dosegel prav v Seu d’Urgellu pred 17 leti. V zgornjem delu proge je držal stik z vodilnimi, v spodnjem pa ob natančni vožnji našel še nekaj dodatne hitrosti.

“Nisem pričakoval tega, če sem odkrit. Za mano je slab začetek sezone, ko nisem mogel priti niti v finale. Ko sem le prišel v finale, sem si med odmorom rekel, da zdaj moram pokazati, da še zmorem. Dobra vožnja v polfinalu, nato pa sem pritisnil še malo močneje, kar je bilo dovolj še za eno zmago v Seu d’Urgellu, ki je ena mojih najljubših prog,” besede zmagovalca za uradni prenos povzema spletni portal Radiotelevizije Slovenija MMC.

Zmaga je tudi pomembna popotnica za slovensko reprezentanco pred svetovnim prvenstvo, ki bo v Londonu čez dva tedna. Tam bodo potekale tudi kvalifikacije za olimpijske igre v Parizu.

“Dobra osnova za SP. Pokazal sem dobro formo in dokazal, da sem se nekaj naučil iz prvega neuspešnega dela sezone,” je po poročanju MMC po zmagi dodal Kauzer, ki je doslej nastopil na štirih olimpijskih igrah. Leta 2016 v Riu de Janeiru je osvojil srebrno medaljo.

Polfinalni nastop se je medtem ponesrečil drugemu Slovencu na tekmi v Seu d’Urgellu Niku Testenu, ki je tako kot aktualni olimpijski prvak Prskavec z zgrešenimi vratci pristal pri dnu polfinala.

V ženski konkurenci so vse slovenske kajakašice obtičale v polfinalu. Eva Terčelj je osvojila 16. mesto, Eva Alina Hočevar 19. in Ajda Novak 22.

Slovenska reprezentanca se s četrte tekme svetovnega pokala v letošnji sezoni sicer vrača še z enimi stopničkami. V petek je Luka Božič osvojil drugo mesto med kanuisti.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več