single
[38]
136611

Kauzer z drugim mestom tudi do drugega mesta v skupnem seštevku

Avtor: Marko Premrl
11. 9. 2021, 14.49

Peter Kauzer je na zadnji tekmi svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v slalomu na divjih vodah v francoskem Pauju zasedel drugo mesto, v skupnem seštevku pa je bil prav tako drugi. Danes je zaostal le za skupnim zmagovalcem, Čehom Vitom Prindišem.

Kauzer je progo v Pauju prevozil brez napake in jo končal v času 95,63 sekunde. Za 55 stotink ga je nato v drugi polovici nastopajočih ugnal le Prindiš, ki je dobil že tekmo prejšnji teden v španskem Seu d’Urgellu. Tretji je bil Britanec Joseph Clarke, ki je za Čehom zaostal 1,25 sekunde.

V skupnem seštevku je 38-letni Hrastničan s četrtega napredoval na drugo mesto, potem ko je prehitel danes sedmouvrščenega Italijana Giovannija De Gennara ter desetega Avstrijca Felixa Oschmautza.

Prindiš je na koncu po štirih tekmah zbral 263 točk, Kauzer na drugem mestu pa 239. Di Gennaro je bil tretji z 220 točkami.

V dopoldanskem polfinalu je bil sicer najhitrejši prav Oschmautz, ki pa je v finalu izpustil druga vratca in končal daleč zadaj. Kauzer je imel dopoldan brez dotika sedmi čas (+3,49), v finale pa se ni uspelo prebiti Niku Testenu (+6,92), ki je bil 18. Brez štirih sekund pribitka bi tudi Testen zagotovo nastopil med najboljšo deseterico, medtem ko je bil Martin Srabotnik (+7,14) tudi brez kazenskih sekund prepočasen za finalni nastop. Na koncu je bil 20.

Med kajakašicami je danes tretje mesto zasedla Urša Kragelj, četrta pa je bila Eva Terčelj. Devetindvajsetletna Terčeljeva je v skupnem seštevku zasedla skupno tretje mesto. Zmago je tako na tekmi kot v skupni razvrstitvi slavila Avstralka Jessica Fox.

V nedeljo se bodo v Pauju merili še kanuistke in kanuisti. V ženski konkurenci bosta v polfinalu nastopili Alja Kozorog in Eva Alina Hočevar, v moški pa Luka Božič, Benjamin Savšek in Nejc Polenčič.

Sezona svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v slalomu na divjih vodah pa s tem še ni končana, saj bo v Bratislavi med 21. in 26. septmebrom na vrsti še svetovno prvenstvo.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več