pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Roma - Cagliari Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Santa Coloma - Inter Španska liga
šport TV 3 logo
06:00
Španija - Peru Socca World Cup

Kauzer v Pragi četrti, skupno drugi

Avtor: Marko Premrl
8. 9. 2019, 17.03

Tako kot kanuist Luka Božič in kajakašica Eva Terčelj je tudi Peter Kauzer sezono svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah končal na drugem mestu. V zadnji tekmi v Pragi je zasedel četrto mesto, s tem pa ni ogrozil vodilnega Jirija Prskaleca, Čeh je skupni uspeh potrditev na najboljši možni način, z zmago na domači progi.

Peter Kauzer

Čehi so dosegli dvojno zmago, saj je bil drugi Vid Prindiš, Kauzer pa je stopničke izgubil zaradi napake v zgornjem delu, z njo mu je ušlo drugo mesto, Prskavec pa je bil tokrat nepremagljiv. Tretje mesto je zasedel Francoz Boris Neveu, ki je Slovenca premagal za 64 stotink sekunde.

Kauzer, ki je danes praznoval 36. rojstni dan, je zaradi slabih kvalifikacij v polfinalu startal že na začetku. Progo je prevozil brez napak, a je po pogledu na semafor zmajeval z glavo, kot da ne bi bil prepričan, da se bo uvrstil v finale.

“Vedel sem, da bo to nekje na robu finala, a se nisem bal, da bi izpadel. Proga je zahtevna, napak je veliko in napovedi, da si bodo tekmovalci nabirali kazenske sekunde,” je dejal Kauzer, ki se je na koncu uvrstil na šesto mesto.

V finalu pa je še stopnjeval. Bil je hitrejši kot v polfinalu, toda že zgodaj naredil napako, ki ga je stala dveh kazenskih sekund.

“Bil sem prepozen in si prislužil dotik ter izgubil ritem. Škoda, brez te napake bi bil drugi, Prskavca pa se danes ni dalo prehiteti, tudi če bi sam pokazal optimalen nastop. Uresničile so se moje napovedi, da bo Čehe na domači progi težko premagati.”

“Lahko sem zadovoljen s svojo vožnjo, s četrtim mestom in drugim mestom v svetovnem pokalu. V njem sem zmagal že trikrat, teh zmag pa ne morem primerjati z uspehi na evropskih, svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah. Še najbolj sem zadovoljen, ker se dobro počutim, upam, da bo tako ostalo do svetovnega prvenstva v Seuju,” je bil dobre volje olimpijski podprvak, ki je bil za razliko od mnogih drugih zadovoljen z zahtevno progo.

“Dve tretjini proge je bilo po mojem okusu, zadnja tretjina pa je bila kar nekaj. Bilo je preveč odprto in če si zgoraj izgubil, tega spodaj nisi mogel nadoknaditi. Na mojo žalost postavljavci niso imeli več možnosti, da bi tudi spodaj kaj ‘zaštrikali’, saj so že zgoraj izkoristili bonus,” je menil Hrastničan, sicer edini slovenski finalist v nedeljskem delu tekmovanja.

Martin Srebotnik in Niko Testen sta zasedla 26. oziroma 29. mesto, pokopali so ju predvsem dotiki. Enako velja za kanuistki Evo Alino Hočevar in Leo Novak, ki sta zasedli 21. oziroma 24. mesto.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Kurtić junak SPAL-a, v 92. minuti premagal Lazio...Več

2

Gerčar: Konec, zaključujem kariero!...Več

3

Veliki up evropskega rokometa v nekaj tednih vzljubil življenje v Celju (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sarma z “doživljenjsko” pogodbo brez povišice...Več

2

Španci poročajo: Slačilnica Barce je tempirana bomba...Več

3

Špela Motaln: Najlepše je videti slovenske navijače, himno… (video)...Več