single
[2759]
132379
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Kateri dvoboji bodo odločili finale?

Avtor: Urban Kolman
11. 7. 2021, 13.40

V finalnem obračunu med Anglijo in Italijo lahko potegnemo kar nekaj narativnih povezav. Gareth Soutgate bo skušal za vedno pregnati spomin na leto 1996 in zgrešeno enajstmetrovko, ki je Angliji mogoče vzela končno zmago, medtem ko bo Roberto Mancini skušal prebroditi svoje negativne izkušnje z velikimi tekmovanji, saj leta 1990 kljub temu, da je na 'mundial' potoval, na njem ni nastopil.

Podobno pa velja tudi za trenutne reprezentante in zato bomo pogledali 5 dvobojev, ki bi lahko odločali o končnem zmagovalcu.

Harry Kane proti Giorgiu Chielliniju

Jasno je, da bomo priča dvoboju dveh vrhunskih igralcev. Če je Chielliniju probleme povzročal Dani Olmo, ki se je vključeval v izgradnjo napadov, potem je jasno, da bo Kane v tem dvoboju v prednosti. A ne smemo pozabiti, da je Chiellini na tekmi proti Belgiji utišal Romela Lukakuja in zato končnega zmagovalca dvoboja ni tako enostavno napovedati.

Mason Mount proti Jorginhu

Dvoboj dveh klubskih soigralcev glede na formo na EP kaže na gladko zmago Jorginha, ki kaže vrhunske predstave in je ključni člen italijanske igre. Toda če je kaj šibka točka italijanskega Brazilca, je to tip nasprotnika kot je Mason Mount. Torej nekdo, ki ga bo neprestano pritiskal in mu poskušal odvzeti žogo. Mount je namreč idealen igralec za takšne zadolžitve.

Bukayo Saka proti Emersonu

Mnogi so pričakovali, da bo Emerson očitna šibka točka Italije, a se je branilec proti Španiji izkazal in adekvatno nadomestil Leonarda Spinazzolo. Sedaj mu bo nasproti stal mladenič iz Arsenala, ki je v angleški izbrani vrsti izpodrinil Jacka Grealisha in Jadona Sancha. Saka je na tekmi proti Danski težave povzročal na prvenstvu odličnemu Joakimu Maehlu, tako da Emersona čaka težka naloga.

Kyle Walker proti Lorenzu Insigneju

Zagotovo eden od bolj zanimivih dvobojev tekme. Oba sta na prvenstvu prikazala odlične predstave in utišala nekatere kritike, ki so bile prisotne pred njim. Sedaj se bosta soočila še med seboj. Insigne je že proti Belgiji pokazal, kaj je njegov glavni adut, ki ga bo proti Walkerju poskušal izkoristiti. To je najbrž tudi edini način, da Italija po levem boku kaj doseže, saj so žoge v prostor proti Walkerju zaradi njegove hitrosti skoraj neuporabne.

Harry Maguire proti Ciru Immobileju

Zadnji in najbrž najmanj pričakovan dvoboj izmed vseh je Maguire proti Immobileju. Glede na formo je zmagovalec jasno Anglež, ki je na EP utišal kritike in pokazal, da gre za vrhunskega branilca. Napadalec Lazia pa je po uvodnih zadetkih pozabil naboje in sedaj že nekaj časa strelja v prazno. Zato je težko pričakovati, da bo v tem dvoboju zmagal kdorkoli drug kot Anglež.

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več