single
[3137,2]
201960

Katastrofalni zaključek prestopnega roka: Bayern ostal brez zadnjega vezista in menjave za Pavarda

Avtor: Urban Kolman
2. 9. 2023, 08.24

Pri Bayernu je pred zadnjim dnem prestopnega roka kazalo, da bodo Bavarci ekipo izboljšali na vseh treh položajih, ki si jih je zamislil Thomas Tuchel. Obrambo je pred tedni okrepil Južni Korejec Kim Min-jae, medtem ko je v napadu prišel Harry Kane. Glavni želji Tuchla je bil še zadnji vezist in menjava za Benjamina Pavarda. Na koncu Bavarcem ni uspelo podpisati nikogar, čeprav je kazalo, da bodo pripeljali Portugalca Joãa Palhinha in Angleža Trevorja Chaloboh.

Aktualni nemški prvaki so se v zadnjih dneh prestopnega roka pogajali s Fulhamom in Chelseajem. Pogajanja s Fulhamom za portugalskega vezista so bila tako uspešna, da je Palhinha v petek že potoval v München in čakal na dovoljenje, da naredi zdravniški pregled.

Bayern in Fulham sta se popoldne uspešno dogovorila za višino odškodnine, ki naj bi znašala okoli 55 milijonov evrov z dodatki, a Londončani so morali najti zamenjavo za osemindvajsetletnika. Prva opcija je bil vezist Tottenhama Pierre-Emile Højbjerg. Tottenham je sprejel ponudbo Fulhama, a igralec jih je zavrnil. Posledično Fulham ni dokončno potrdil odhoda Palhinhe in Bavarci so ostali brez vezista.

Pogajanja z londonskimi modri, so bila nekoliko bolj zapletena, saj je Bayern hotel Chaloboh prejeti le na posojo, medtem ko je Chelsea hotel igralca prodati ali vključiti klavzulo za obvezni nakup. Bavarci so zato začeli iskati alternative in jo našli pri mladem Armel Belli-Kotchapu, a tudi tu v tem primeru je bil nemški klub prepozen.

Na drugi strani je klub na zadnji dan uradno zapustil mladi Nizozemec Ryan Gravenberch, ki se je po enem letu na Bavarskem preselil v Liverpool. Rdeči so zanj plačali 40 milijonov evrov.

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več