šport TV 1 logo
14:30
Polfinale: Senegal - Tunizija Afriški pokal narodov
šport TV 2 logo
15:15
Cagliari - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
15:45 DANES
Nova Zelandija - Španija Svetovno prvenstvo

Katarci mirijo (žejne) navijače: V posebnih conah bo tudi alkohol

Avtor: Blaž Magdič
12. 3. 2019, 08.56

Do nogometnega svetovnega prvenstva v Katarju je še več kot tri leta, a eden izmed najbolj odmevnih športnih dogodkov na Zemlji že buri duhove.

Bogata državica na Arabskem polotoku bo najboljše reprezentance sveta gostila leta 2022, turnir se bo začel 21. novembra, končal pa s finalnim spektaklom 18. decembra. Za voljo unikatnega termina tekmovanja se bodo začasno prekinila tudi najmočnejša klubska tekmovanja v Evropi in po svetu.

A to še zdaleč ni edini ukrep, ki so ga dosegli bogati gostitelji prvenstva. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da v Katarju veljajo striktni islamski običaji, tudi točenje in uživanje alkohola je zelo omejeno, mnogi so mislili, da celo prepovedano. Organizatorji pa so pred dnevi sporočili nekoliko drugačne vesti…

Eden glavnih mož pri organizaciji prvenstva Nasser Al Khater je sporočil novico, ki bo bržčas najbolj razveselila evropske nogometne velesile, ki tradicionalno na nogometna prvenstva “pošiljajo” največ navijačev. “Katar je od nekdaj konzervativna država, to brez dvoma drži. Res pa je tudi, da je želja po vljudnosti in gostoljubnosti vselej del prebivalcev naše države, ki bi naredili vse, samo, da se gostje počutijo prijetno. Razumemo, da je v nekaterih kulturah pitje alkohola dovoljeno in pogosto. Alkohol je v Katarju legalen, a obstajajo precej strožje regulacije v primerjavi z nekaterimi drugimi državami,” je dejal Al Khater.

“Že zdaj lahko ljubiteljem nogometa iz ostalih držav sveta zagotovim, da bo med svetovnim prvenstvom na točno določenih območjih možno dobiti nekatere alkoholne pijače,” je zaključil eden glavnih mož prihajajočega Mundiala.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

3

Na dan prišla fotografija projekta novega stadiona v Milanu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

VIDEO: Francoski selektor razjezil vratarja, a z menjavo zadel v polno...Več