šport TV 1 logo
15:10 V ŽIVO
Polfinale: Rusija - Finska IIHF SP elitne divizije 2019
šport TV 2 logo
17:15
Finale: WAC - EST, prva tekma Total CAF Champions League
šport TV 3 logo
16:30
Dijon - Toulouse Ligue 1

Katarci mirijo (žejne) navijače: V posebnih conah bo tudi alkohol

Avtor: Blaž Magdič
12. 3. 2019, 08.56

Do nogometnega svetovnega prvenstva v Katarju je še več kot tri leta, a eden izmed najbolj odmevnih športnih dogodkov na Zemlji že buri duhove.

Bogata državica na Arabskem polotoku bo najboljše reprezentance sveta gostila leta 2022, turnir se bo začel 21. novembra, končal pa s finalnim spektaklom 18. decembra. Za voljo unikatnega termina tekmovanja se bodo začasno prekinila tudi najmočnejša klubska tekmovanja v Evropi in po svetu.

A to še zdaleč ni edini ukrep, ki so ga dosegli bogati gostitelji prvenstva. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da v Katarju veljajo striktni islamski običaji, tudi točenje in uživanje alkohola je zelo omejeno, mnogi so mislili, da celo prepovedano. Organizatorji pa so pred dnevi sporočili nekoliko drugačne vesti…

Eden glavnih mož pri organizaciji prvenstva Nasser Al Khater je sporočil novico, ki bo bržčas najbolj razveselila evropske nogometne velesile, ki tradicionalno na nogometna prvenstva “pošiljajo” največ navijačev. “Katar je od nekdaj konzervativna država, to brez dvoma drži. Res pa je tudi, da je želja po vljudnosti in gostoljubnosti vselej del prebivalcev naše države, ki bi naredili vse, samo, da se gostje počutijo prijetno. Razumemo, da je v nekaterih kulturah pitje alkohola dovoljeno in pogosto. Alkohol je v Katarju legalen, a obstajajo precej strožje regulacije v primerjavi z nekaterimi drugimi državami,” je dejal Al Khater.

“Že zdaj lahko ljubiteljem nogometa iz ostalih držav sveta zagotovim, da bo med svetovnim prvenstvom na točno določenih območjih možno dobiti nekatere alkoholne pijače,” je zaključil eden glavnih mož prihajajočega Mundiala.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več