šport TV 1 logo
18:00 DANES
Slovenija - Hrvaška Prijateljska tekma, ženske
šport TV 2 logo
17:55 V ŽIVO
Osmina finala: Sporting - Veszprem, prva tekma EHF Liga prvakov
šport TV 3 logo
17:55 V ŽIVO
Libija - Južna Afrika Kvalifikacije za afriški pokal narodov

Karateju in squashu nova “košarica” za olimpijske igre 2024 v Parizu

Avtor: Blaž Magdič

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je v petek v Lozani vnovič zavrnil zahteve karateja in squasha, da se jih vključi v program olimpijskih iger leta 2024 v Parizu. Predstavniki obeh športov so se še enkrat obrnili na Mok, potem ko so pariški organizatorji objavili seznam športov, ki bodo sestavni del iger.

Organizatorji iger so februarja sporočili, da nameravajo v skladu z vključevanjem modernih športov v program iger dodati breakdance, surfanje, rolkanje in obdržati športno plezanje. Iz programa pa naj bi izpadla squash in karate, ki bo na igrah prvič del iger v Tokiu 2020.

Program bi na ta način vključeval 28 športnih panog s 319 končnimi odločitvami. A vse to mora potrditi še Mok. Ta bo o spremembah prvič razpravljal že konec meseca v Lozani, končna odločitev pa bo znana decembra prihodnje leto.

Predstavniki Svetovne karate zveze so ta teden v Parizu še enkrat lobirali, da šport obdrži olimpijski status, skupaj s predstavniki squasha pa zdaj iščejo rešitev pri Moku. Kit McConnell, ki je pri Moku zadolžen za tovrstne spremembe, pa je v petek za agencijo AFP povedal, da je za spremembe že prepozno.

“Ko je program iger dogovorjen, je konec. Proces je jasen in predstavnikom obeh zvez smo razložili, da Mok športov ne bo dodajal. Lahko le katerega od športov izključimo, če ne ustreza kriterijem,” je dejal Novozelandec in opozoril, da je za sprejem programa pomembno predvsem marčevsko zasedanje Moka, saj se decembra 2020 pričakuje le potrditev letošnjih predlogov.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Rdeče-rumena revolucija...Več

2

Je Napoli obsojen na postopen sestop v drugo jakostno skupino italijanske prvenstvene hierarhije?...Več

3

BLOG: Moštvo, ki postaja hudo močna celota!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić se je sredi tekme v solzah spominjal preminulega prijatelja...Več

2

VIDEO: Luka znova počel, kar je želel, trojni dvojček za zmago Dallasa...Več

3

VIDEO: Reprezentanta Dobovca izpeljala finto centrifuga...Več