pismo ikona
šport TV 1 logo
03:15
Andorra - Burgos Španska liga
šport TV 2 logo
03:15
Spezia - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
03:00
Valenciennes - Sochaux Ligue 2

“Karantenska” Cedevita Olimpija tudi uradno izgubila z 0-20

Avtor: Blaž Magdič
9. 10. 2020, 13.04

Potem ko je Cedevita Olimpija zaradi primera okuženega igralca morala v desetdnevno karanteno, ki jo je odredil NIJZ, in zaradi tega v sredo ni odigrala tekme evropskega pokala s turškim Bursasporjem, je danes vodstvo tekmovanja dvoboj registriralo z 20:0 za turško ekipo.

Kot so sporočili iz ljubljanskega kluba, je disciplinski sodnik evrolige, ki je pristojen tudi za evropski pokal, presodil, da se tekma registrira z izidom 20:0 v korist turške ekipe.

V klubu so dodali, da so imeli na voljo dovolj igralcev, da bi tekmo odigrali, zaradi odrejene karantene pa na parket niso stopili. Disciplinski sodnik je ob tem upošteval pravila evrolige za sezono 2020/21, ki so nastala kot posledica pandemije covida-19.

V nedeljo je bil v članski ekipi ljubljanskega kluba pri enem igralcu potrjen prvi primer okužbe, vsi ostali člani moštva pa so testiranje prestali z negativnim izvidom. V ponedeljek je celotna ekipa prestala vnovično testiranje, rezultati pa so bili enaki. NIJZ je celotnemu moštvu Cedevite Olimpije odredil karanteno, zaradi katere igralci niso mogli nastopiti na tekmi drugega kroga evropskega pokala proti Bursasporju.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

2

VIDEO: V Eurocupu kot na rekreaciji, v nekaj sekundah dve zgrešeni polaganji...Več

3

Cairoli na vratolomno vožnjo vzel še varnostni količek (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Prebujenje izraelskega Zorra...Več

2

Brez milosti za vratarske klubske legende ali »bussines first«...Več

3

Preskov preskok...Več