single
[9]
163692

Kar 3 minute vozil brez zadnje gume in uničil tretjino avta! (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
7. 7. 2022, 08.46

Na prvi kvalifikacijski dirki Extreme E na Sardiniji so gledalci lahko videli nekaj bizarnega. Po tem, ko je odlično kazalo Sebastienu Loebu, ki dirka za ekipo Lewisa Hamiltona, Team X44, je avtu med vožnjo počila guma. Loeb je nato tri minute nadaljeval s tekmovanjem pri tem pa je počasi začelo zmanjkovati zadnjega dela avta. Na koncu mu je svoj del uspelo odpeljati do konca. Med menjavo voznikov je nato priskočil na pomoč celo pri zamenjavi uničene gume.

Ekipa X44, za katero vozi tudi Cristina Gutiérrez, je na koncu prve kvalifikacije končala na 3. mestu, a se pobrala na drugih, kjer so zasedli 2. mesto. V prvih kvalifikacijah sta od njih bili boljši ekipi, ki sta prav tako povezani s formulo 1. Prva je bila ekipa Rosberg X Racing druga pa ekipa The Acciona Sainz XE Team.

Po finalu, ki je na vrsti danes, bo na Sardiniji ob koncu tedna potekala še ena dirka. Ekipe se bodo nato septembra pomerile v Čilu, urugvajska obala pa bo novembra gostila zaključek sezone.

VIDEO: Loeb kar 3 minute vozil brez gume

Video is not available for your country.

V seriji Extreme E nastopa deset ekip, ki se med seboj merijo s popolnoma električnimi SUV-ji. Za volanom vsake ekipe se izmenjujeta po ena ženska in en moški. Glavni razlog za nastanek tekmovanja je bila skrb za podnebne spremembe. Cilj serije je predstaviti oddaljena okolja, ki jim grozijo podnebne spremembe in na ta način spodbuditi k ukrepom za prihodnost našega planeta.

Extreme E se nadaljuje že danes, s finalom prve dirke na Sardiniji ob 15.55 na Š1!

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: ”Maribor potrebuje izkušenega trenerja na visokem nivoju” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

3

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več