single
[3194]
223256

Kapun pred Večnim derbijem: Tekma sezone za Olimpijo in Maribor, možnosti so 50:50 (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
15. 4. 2024, 15.17

Nogometaši Olimpije so v nedeljo slavili na gostovanju pri Domžalah (1:3) in si tako priigrali lepo popotnico pred sredinim večnim derbijem, na katerem bodo morali Ljubljančani, če bodo še želeli ohraniti realne možnosti za ubranitev državnega naslova, proti Mariborčanom priti do zmage.

“Večni derbi med Olimpijo in Mariborom vselej pomeni marsikaj. Za obe ekipi lahko rečemo, da gre za tekmo sezone. Vsak derbi je vedno zelo pomemben. Sicer morda tokratni ne pomeni tako veliko, saj deluje, kot da je boj za prvaka že odločen. Gre pa nedvomno za tekmo za prestiž in nedvomno je lepo končati sezono z zmago na derbiju,” je pred sredinim spektaklom v Stožicah sprva dejal nekdanji dolgoletni član zeleno-belih Nik Kapun.

Zmaji kot že rečeno v derbi vstopajo z zmago, medtem ko je Maribor preteklo soboto le remiziral v gosteh proti Bravu (1:1). “Težko rečem, kdo na derbi prihaja z boljšo popotnico. Na prvi pogled bi lahko sicer rekli Olimpija, ki je proti Domžalam prišla do zmage, toda tudi Maribor v zadnjem času kaže zelo dobre, zrele in kvalitetne predstave. Tudi v Šiški proti Bravu so igrali dobro, čeprav niso prišli do zmage. Mislim, da so tudi tokrat možnosti obeh za zmago 50-50 in da bo kot vedno odločala dnevna forma,” je ob tem dodal Kapun.

“Čeprav se zdi, da ko se tako Maribor kot Olimpija ne borita več za naslov, ki se v letošnji sezoni zdi že odločen, jima je nekoliko bolj vseeno. A kljub temu imajo Ljubljančani še teoretične možnosti za naslov, tako da mislim, da se bodo trudili vztrajati do konca,” je v zaključku še povedal naš gost v studiu.

VIDEO: Nik Kapun o prihajajočem večnem derbiju med Olimpijo in Mariborom

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več