single
[6]
136144

Kapetan Urnaut pred začetkom EP: Zavedamo se, na kako visoki ravni je treba igrati

Avtor: Blaž Magdič
3. 9. 2021, 08.39

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo drevi ob 20.15 proti Češki začela svoje nastope na letošnjem evropskem prvenstvu v skupini B. Slovenci so v preteklih dneh že preizkusili Ostravar Areno v Ostravi, v kateri bodo v vlogi favoritov proti gostiteljem prvenstva lovili prvo zmago.

Slovenska izbrana vrsta, ki jo s klopi vodi italijanski strateg Alberto Giuliani, bo na prvenstvu stare celine branila srebrno kolajno. Pred dvema letoma so v Franciji izgubili v finalu proti Srbiji.

Tokrat želijo Slovenci storiti korak dlje kot pred dvema letoma in na EP 2015, ko so prav tako osvojili srebro, in se okititi še z zlatim odličjem.

S prvim treningom so bili v taboru slovenske izbrane vrste zelo zadovoljni, kot vselej pa so vse misli reprezentantov usmerjene na uvodno tekmo.

“Kot smo že nekajkrat dejali, so vse ekipe na prvenstvu kakovostne, tudi Čehi. So eni od gostiteljev tekmovanja in so se verjetno z razlogom odločili za organizacijo tega prvenstva. Zavedamo se, da bomo morali že od prve točke igrati na visoki ravni. Odigrali bomo po najboljših močeh, tekmo pa si seveda želimo zaključiti z zmago,” je za spletno stran Odbojkarske zveze Slovenije dejal kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut.

Pred večernim obračunom med Češko in Slovenijo bosta v skupini B na sporedu še tekmi med Italijo in Belorusijo ter Bolgarijo in Črno goro.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več