single
[2,3194]
183548

Kapetan Mure Kous: “Znova želimo zaigrati v Evropi”

Avtor: Urban Kolman
8. 2. 2023, 14.15

Konec tedna se vrača Prva liga Telemach. Po jesenskem delu je lestvica razdeljena na štiri različne dele. Vodilna Olimpija ima trinajst točk naskoka pred zasledovalci. V boju za obstanek so Tabor Sežana, Radomlje in Gorica, nato sedmo mesto zaseda Bravo, ki ima pred zasledovalci 9 točk prednosti, a hkrati zaostaja 9 točk za šesto Muro. Prekmurci bodo medtem v drugem delu bili težak boj za Evropo, saj za drugim Mariborom zaostajajo za štiri točke.

V tednu pred vrnitvijo prvenstva smo se pogovarjali s kapetanom črno-belih Žigo Kousom, ki je potrdil, da je cilj Prekmurcev v letošnji sezoni uvrstitev v evropsko tekmovanje: “Vemo, da si želimo Evropo. Točkovno ni veliko razlike med nami in ekipami na višjih mestih. Gremo tekmo po tekmo in upamo, da na koncu ujamemo vstopnico za Evropo.”

Mura ima po jesenskem delu 8 zmag, 7 remijev in 5 porazov. Za Olimpijo zaostajajo 16 točk, zato tridesetletni branilec ostaja na realnih tleh in lova na naslovne pričakuje: “Kot sem dejal naš cilj na koncu sezone, je uvrstitev v evropska tekmovanja.”

Mladinski produkt prekmurskega kluba je v letošnji sezoni postal polnopravni kapetan. Novo nalogo jemlje resno: “Vsekakor sem zelo ponosen in v veliko čast mi je, da sem kapetan takšnega kluba, kot je Mura. Zavedam se, kdo vse je bil tukaj kapetan in kdo vse je v preteklosti igral za Muro, tako da sem zelo ponosen, da sem kapetan tega kluba.”

Pogodba z Muro, v katero se je vrnil leta 2017 ga veže do konca sezone 2024/25. Njegov cilj je, da čim več sezon preživi v dresu svojega domačega kluba, a ne izključuje možnosti za selitev v tujino, če bo ponudba privlačna: “O tem je zdaj težko govoriti. Pogodbeno sem še vezan z Muro. Tukaj se počutim odlično. To je moj domači klub. Upam, da mi bo zdravje služilo in da bom odigral čim več sezon. Če se odpre, kakšna možnost za tujino sem bomo usedli in pogovorili. Ampak nikakor ne z glavo skozi zid, saj se pri Muri počutim odlično.”

Prva liga Telemach se na Šport TV vrača 12. februarja, ko se srečata Koper in Maribor

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

David Zec brez skrbi v derbi vodilnih: “Igramo dobro, verjamemo v našo kvaliteto in smo samozavestni” (VIDEO)...Več

2

Gajser: Proga v Argentini mi ustreza, želim nadaljevati niz zmag (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Derbi bo pokazal iz kakšnega testa smo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več