single
[3137,2]
181694

Kandidat za naslednika Neuerja je Švicar v vratih Dortmunda

Avtor: Urban Kolman
17. 1. 2023, 20.10

Že nekaj časa je znano, da Bayern pospešeno išče kratkočasno rešitev na položaju vratarja, kjer se je po svetovnem prvenstvu poškodoval kapetan Manuel Neuer. Glavna tarča Bavarcev naj bi bil Yann Sommer, a pri Borusii Mönchengladbach so jasni, da Švicarja ne mislijo podariti. Kluba se zato še vedno pogajati o višini odškodnine. Aktualni prvaki prav tako gledajo v daljno prihodnost, saj naj bi našli dolgoročno zamenjavo za Neuerja.

Po poročanju Kickerja naj bi to bil petindvajsetletni vratar Borussie Dortmund Gregor Kobel. Švicarski reprezentant naj bi s svojimi predstavami v vratih, črno-rumenih prepričal vodilne pri Bavarcih. Pogodba z Dortmundom ga veže do leta 2026, Bayern naj bi novega vratarja želel pripeljati pred začetkom sezone 2024/25, ko se Neuerju izteče aktualna pogodba, ki jo je podpisal pred letošnjo sezono.

Ob podpisu nove pogodbe sta tako klub kot igralec izrazila željo, da sodelujeta tudi po letu 2024. Šestintridesetletnik je v preteklosti dejal, da se želi pri Bavarcih upokojiti, a hkrati, da je prepričan, da lahko igra tudi do štiridesetega leta.

Direktor rdečih Oliver Kahn se je strinjal z njim: “Manuel še naprej zagotavlja predstave svetovnega razreda, in dokler je tako, lahko nadaljuje do svojega 40. leta. To lahko počne tudi po 40. letu. Zakaj torej ne bi še naprej podaljševali njegove pogodbe?”

Nemški prvak je leta 2020 kot Neuerjevega naslednika pripeljal Alexandra Nübla. Leto kasneje ga je zaradi nezadovoljstva z minutažo posodil v Monaco, kjer Nübel igra še danes. A odnosi med šestindvajsetletnikom ter klubom so se zaradi neuresničenih obljub zaostrili, zato je pričakovano, da bo nemški vratar klub poleti zapustil.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Pred kratkim premagal tumor, kmalu za tem dosegel prvenec...Več

2

Za lažje odštevanje do VN Argentine: MXGP se je spomnil na velik dosežek Gajserja (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Grd padec Dončića poskrbel za preplah v Dallasu, Slovenec predčasno zapustil parket...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Neverjetna zgodba: Navijači kluba, ki najbolj ogroža vodilni Bayern, dobesedno krvaveli za njegov obstoj...Več

2

Vrača se Prva liga Telemach: Na ŠTV štiri poslastice v treh tednih...Več

3

Grabić o slabšem jesenskem delu: “Vsebinsko smo bili zadovoljni, rezultatsko ne. Moramo biti potrpežljivi.”...Več