single
[6]
196847

Kamničanke v glavnem delu lige prvakinj

Avtor: Blaž Magdič
4. 7. 2023, 17.02

Evropska odbojkarska zveza je odločila, da bodo slovenske državne prvakinje, igralke Calcita Volleyja, v sezoni 2023/24 neposredno uvrščene v glavni del lige prvakinj, tako da jim ne bo treba skozi kvalifikacije. V evropskih pokalih bo sicer skupno nastopilo rekordnih osem slovenskih ekip, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

“Igrati v ligi prvakinj je vsakič pomemben dogodek tako za slovensko žensko odbojko kot za klub in naše igralke. Vendar pa nastop med odbojkarsko elito klubu prinaša tudi veliko izzivov, med katerimi je iskanje primerne dvorane, v kateri bi lahko gostili evropske tekme. Upamo, da nam bodo naši navijači sledili, kljub temu da morda ne bomo mogli teh srečanj odigrati na domačem igrišču. V igralskem kadru nam manjka še nekaj imen, a trudimo se sestaviti ekipo, ki se bo dostojno kosala z nasprotnicami v ligi prvakinj,” je dejal predsednik Calcita Gregor Hribar.

V boj za evropski klubski prestol v ženski konkurenci je v skupinski del tekmovanja že uvrščenih 18 ekip, še dve mesti pa sta prosti za ekipi iz kvalifikacij.

Ob sedemkratnih državnih prvakinjah bodo v moški ligi prvakov že tradicionalno igrali odbojkarji ACH Volleyja, sicer pa bodo v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju pod okriljem evropske zveze, v pokalu Cev, igrale slovenske pokalne prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik. Državne podprvakinje, odbojkarice GEN-I Volleyja, pa bodo nastopile v pokalu Cev challenge.

V pokalu Cev challenge se bodo ob tem dokazovali kar štirje slovenski predstavniki v moški konkurenci, saj so si mesta v boju za eno od treh evropskih klubskih lovorik zagotovile ekipe Calcit Volley, Merkur Maribor, Hiša na kolesih Triglav in Panvita Pomgrad.

Liga prvakinj se bo začela 8. novembra, moški pa se bodo prvič merili 22. novembra. Žreb, ki bo določil nasprotnike vseh sodelujočih ekip, bo v sredo, 19. julija, ob 12. uri v Luksemburgu.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več