single
[6]
173543

Kamničankam slabo kaže v boju za ligo prvakov

Avtor: Rene Vidmar
19. 10. 2022, 20.24

Slovenskim odbojkarskim prvakinjam, igralkam Calcita Volleyja, se v kvalifikacijah za ligo prvakov ne obeta nič dobrega. Varovanke Gregorja Rozmana so namreč prepričljivo izgubile prvo tekmo prvega kroga, v Zagrebu jih je nadigrala domača Mladost. Izid tekme je bil 3:0 (13, 17, 20).

Zagrebčanke in Kamničanke so stare znanke iz srednjeevropske lige. Zadnja leta so bile na medsebojnih tekmah praviloma boljše Slovenke, tokrat pa so bile v Zagrebu povsem nebogljene. Hrvatice so jih po 68 minutah igre nadigrale, predvsem po zaslugi odličnih servisov in zanesljivega sprejema.

Slovenke so v prvem nizu le povedle z 1:0, nato pa naletele na odlične servise Katarine Pavičić, ki je v prvem nizu dosegla štiri ase, po njeni zaslugi se je začela razlika hitro večati, Calcit je v prvem nizu osvojil vsega 13 točk. Bolj spodbuden je bil začetek drugega niza, v njem so povedle s 7:4 in 8:5, toda Zagrebčanke so z delnim izidom 9:1 spet odlepile, tekmice pa priključka niso več našle. Prav tako so ga zaman iskale tudi po zaostanku na začetku tretjega niza.

Povratna tekma bo naslednje sredo v Kamniku, slovenske prvakinje bodo morale pokazati povsem drugačno predstavo, če želijo napredovati, Zagrebčanke pa nikakor niso ekipa, ki se je ne bi dalo ugnati.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več