single
[6]
144897

Kamničani niso dovolili presenečenja

Avtor: Kenny Jan
14. 12. 2021, 22.31

Odbojkarji Calcita Volleyja so v 7. krogu srednjeevropske lige v Kamniku premagali avstrijski Union Raiffeisen Waldviertel s 3:0 (23, 22, 23).

Odbojkarji Calcita Volleyja po slabšem začetku bolje nadaljujejo tudi v srednjeevropski ligi. Tokrat so s 3:0 premagali avstrijsko ekipo iz Zwettla, kljub hitri zmagi pa nikakor niso imeli lahkega dela. Avstrijci so bili prav v vseh nizih enakovreden tekmec, a jim končnice ni uspelo dobiti niti v enem. Kamničani so prišli do četrte zmage na deveti tekmi, zaenkrat s 13 točkami držijo četrto mesto, a imajo odigranih več dvobojev kot nekateri konkurenti.

Kamničani so tekmo dobro začeli na začetku vodili z 8:3, a na 16. točki so jih gosti ujeli. Nato je bilo izenačeno vse do izida 22:22, napaka Avstrijcev za 24:22 pa je bila za njih usodna.

Še boljši je bil začetek Kamničanov v drugem nizu, v katerem so povedli z 10:3, toda tekmeci so jih spet začeli loviti, ujeli so jih na 22. točki. Toda naslednje tri so osvojili domači, odločilen je bil blok Jana Klobučarja.

Zgodba tretjega niza je bila spet skoraj identična prvima dvema. Kamničani so na začetku zanesljivo vodili, njihova prednost je dolgo časa znašala pet točk, toda Waldvirtertel jim je dihal za ovratnik, a izenačil vendarle ni niti enkrat.

Mitja Gasparini je bil z 19 točkami najučinkovitejši igralec tekme, dosegel je tudi tri ase, Klobučar je prispeval 14 točk, Diko Purič je v statistiko vpisal tri bloke.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več