single
[2759]
130483
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Kako so Italijani rešili zmedo s klečanjem?

Avtor: Rene Vidmar
26. 6. 2021, 15.12

Razprava o tem, ali bodo reprezentanti Italije pokleknili pred naslednjimi tekmami na prvenstvu se nadaljuje. Med drugim še ni jasno, ali bodo ''Azzurri'' to storili že v soboto na obračunu osmine finala proti Avstrijcem, saj je to odvisno tudi od njihovih nasprotnikov.

Govorice o klečanju so se začele potem, ko je Italija proti Valižanom odigrala zadnjo tekmo skupine A. Tedaj se je pet italijanskih nogometašev pridružilo klečečim Valižanom, drugi reprezentanti Italije pa so ob tem stali in pokleknili šele v zadnjem hipu. Vse od tedaj je omenjeno vprašanje pristalo v osrčju razprav pred sobotnim obračunom z Avstrijci.

O tej temi je že v petek na tiskovni konferenci pred obračunom s severnimi sosedi razpravljal tudi nadomestni kapetan Leonardo Bonucci. Ta je kapetanski trak prevzel po poškodbi Giorgia Chiellinija, ki jo je staknil na obračunu z Švicarji.

Sprva so mediji poročali, da naj ”Azzurri” ne bi bili naklonjeni klečanju, a Bonucci je v petek zatrdil nasprotno. ”Ko se bomo vrnili v hotel, bomo z ekipo imeli sestanek, na katerem bomo sprejeli odločitev o tem, kaj bomo storili jutri. To bi morali storiti tudi pred obračunom z Walesom,” je pojasnil 34-letnik.

Dodal je tudi, da bodo to storili le, če se bodo s tem strinjali vsi igralci v ekipi. ”Razpravljali bomo o tem, ali vsi v ekipi želijo narediti to gesto v znamenju boja proti rasizmu.”

Omenjeni sestanek se je medtem že odvil. Poročila Sky Sport Italie in ANSA tako sedaj trdijo, da bodo ”Azzurri” pokleknili le v primeru solidarnosti, če bodo to storili tudi njihovi nadaljnji nasprotniki. Italijani naj bi namreč bili bolj naklonjeni drugim oblikam boja proti rasizmu.

Italijanski tiskovni predstavnik je na petkovi novinarski konferenci med drugim potrdil tudi, da Avstrija do sedaj še ni zaprosila za izvedbo geste v podporo gibanju Black Lives Matter, zato tudi ni jasno, ali bodo Italijani pokleknili že v soboto.

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več