KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3137,2]
193214

Kahn v bran Tuchlu: “Pod Nagelsmannom smo izgubili 10 točk prednosti pred Dortmundom”

Avtor: Urban Kolman
22. 5. 2023, 18.24

Bayern je po domačem porazu proti RB Leipzigu ponovno padel na drugo mesto v nemškem prvenstvu. Borussia Dortmund je z zmago proti Augsburgu prevzela nadzor nad prvenstvom in bo v zadnjem krogu imela vlogo favorita. Po novem katastrofalnem rezultatu za Bavarce so v medijih prišle v ospredje besede predsednika Oliverja Kahna. Ta je pred kratkim moral ponovno braniti sporno odločitev, da Bayern dva meseca pred koncem sezone odpusti Juliana Nagelsmanna.

Aktualni prvaki so med marčevskim reprezentančnim odmorom nepričakovano odpustili Nagelsmanna in namesto njega pripeljal Thomasa Tuchla. V razlagi so navedli, da želijo rešiti sezono, saj je Bayern takrat bil še v vseh tekmovanjih. A pod novim strategom so v uvodnih dveh tednih izpadli iz pokala in prav tako ostali brez pravih možnosti v ligi prvakov, ko so s 3:0 izgubili prvo srečanje proti Manchester Cityju. Bolje je kazalo v Bundesligi, kjer je Tuchel Bayern z zmago na der Klassikerju vrnil nazaj na vrh lestvice.

Proti koncu sezone je padla tudi ligaška forma in zdaj so Bavarci na robu tega, da prvič v enajstih letih ne osvojijo prvenstva. Kahn je o trenerski menjavi bil jasen: “To vprašanje sem pričakoval. O tem povedali že dovolj. Zaradi nihanja rezultatov smo dosegli točko, ko smo morali ukrepati.”

“Verjeli smo, da imamo prihodnost z Julianom Nagelsmannom. Toda stvari so se odvile na drugačen način, kot smo si zamislili. Nato se moraš odločiti. Rezultati in forma enostavno niso bili pravi. V ligi smo izgubili 10 točk prednosti pred Dortmundom. Samo za to je bila odločitev pravilna,” je dodal.

Bayern v zadnjem krogu lige gostuje v Kölnu, medtem ko Dortmund igra doma proti Mainzu.

Foto: Joern Pollex/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več