single
[1175]
145774

Južnoafriška ekipa brez nastopov v svetovni seriji

Avtor: Blaž Magdič
25. 12. 2021, 17.58

Južnoafriška kolesarska ekipa Qhubeka-NextHash je ostala brez nastopov v svetovni seriji prihodnje leto, ker vodstvu ni uspelo zagotoviti glavnega sponzorja, je objavil portal Cyclingnews. Ta je pridobil pismo, ki ga je vodstvo poslalo vsem članom ekipe. Edino poklicno kolesarsko moštvo s sedežem v Afriki bo tako tekmovalo v celinski seriji.

Mednarodna kolesarska zveza ekipi Qhubeka-NextHash že v začetku decembra ni izdala licence za svetovno serijo, a si je vodja ekipe Doug Ryder uspel pridobiti še nekaj dodatnega časa v iskanju sponzorjev, vendar je bila ekipa pri tem neuspešna. Ob tem pa so izpostavili, da bodo skušali priti v najvišjo serijo moštvenih tekmovanj v kolesarstvu leta 2023.

Moštvo z imenom MTN-Qhubeka je leta 2015 postalo prvo iz Afrike, ki je nastopilo na dirki po Franciji. V majici te južnoafriške ekipe, tedaj z imenom Dimension Data for Qhubeka, je naslednje leto Britanec Mark Cavendish na francoski pentlji dosegel štiri etapne zmage.

Eritrejec Daniel Teklehaimanot je leta 2015, prav tako na dirki Tour de France, kot prvi afriški kolesar dva dneva nosil pikčasto majico za najboljšega gorskega kolesarja.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več