šport TV 1 logo
14:00 V ŽIVO
VN Lommla, 2. dirka MX2
šport TV 2 logo
12:25 V ŽIVO
Cagliari - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
12:55
Rennes - Angers Ligue 1

Juventus razkril karte: Klub je skoraj 100 milijonov v minusu

Avtor: Blaž Magdič
16. 10. 2020, 08.27

Koledarsko leto 2020 je po celotnem svetu zaznamovano s pandemijo koronavirusa. Prav omenjena težava, ki je svet v nekaj tednih postavila na glavo, pa naj bi bila glavni krivec za astronomske izgube pri nogometnih velikanih. Že pred dnevi so letno izgubo naznanili pri Barceloni, AC Milanu, Romi in nekaterih drugih klubih, nič bolje pa (pričakovano) ne gre Juventusu.

Serijski italijanski prvaki, ki v aktualni sezoni naskakujejo rekordno deseto zaporedno krono, imajo izven zelenic očitno precej več težav kot na igrišču samem.

Po poročanju italijanskih medijev so se klubski delničarji v sredo sestali prek spletnih orodij, saj je situacija za sestanek v živo še vedno preveč nevarna. Razpravljali so o opravljenem delu in klubskih smernicah, hkrati pa izvedeli, da je bil klub junija 2020, ko se je zaključilo poslovno leto, ki je vezano na sezono, v globokem minusu. Slednji znaša natančno 89 milijonov in 700 tisoč evrov.

Prvi mož Bianconerov Andrea Angelli je poudaril, da je izguba pričakovana, saj trenutna situacija ne omogoča normalnih okoliščin za poslovanje.

Po reprezentančnem premoru pa se na sceno vračajo tudi glavni akterji kluba, zvezdniki na igrišču. Juventus bo v soboto ob 20.40 s prenosom na Š1 gostoval pri Crotoneju.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Juventus lansiral četrti dres, ki ga je oblikoval Pharrell Williams (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Goriški Iračan se je pošalil z Dinamove obrambe...Več

3

Pancar: S prvima dirkama v Lommlu sem zadovoljen, na tretji ciljam še višje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

»Ko medil se je Lille …«...Več

2

VIDEO: Gajser izpeljal Supermana brez posledic...Več

3

V Ajaxovem vrtincu...Več