šport TV 1 logo
15:00 V ŽIVO
VN Lommla, 2. dirka MXGP
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
Benevento - Napoli Serie A
šport TV 3 logo
14:55 V ŽIVO
Parma - Spezia Serie A

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?

Avtor: Marko Premrl
30. 9. 2020, 08.15

Francoski časnik L'Equipe je objavil zgodbo, ki ne bo po godu Juventusu. Francozi so se namreč razpisali, da je Stara dama s prodajo korejskega nogometaša Kwang-Son Hana kršila resolucijo Združenih narodov.

Zgodba nogometaša iz Severne Koreje, natančneje napadalca Kwang-Song Hana, bi lahko postala pravi diplomatski spor. Dvaindvajsetletnik je v zadnjem prestopnem roku za odškodnino petih milijonov evrov zapustil Juventus in se preselil v Al-Duhail. Nič nenavadnega, a ker gre za prebivalca kontroverzne države, so se pojavili zapleti.

Združeni narodi so namreč med drugim tudi Italijo že januarja obvestili, da ne sme dajati možnosti zaposlitve Severnim Korejcem. Kljub temu sta Juve in Al-Duhail izpeljala prestop.

Združeni narodi so vpeljali stroge sankcije za Severno Korejo, ker se slednja ne namerava odpovedati razvoju jedrskega orožja. Pozvali so vse njihove članice, da morajo Severne Korejce vrniti v domovino in jim ne smejo več ponujati možnosti dela.

Han je v Italiji imel zanimivo kariero. Bil je član Caglairija, nato pa je v prvem delu sezone 2017/2018 pri Perugii opozoril nase z izjemno tehniko in hitrostjo. Na nacionalni televiziji RAI so ga želeli povabiti v večerno nogometno oddajo, a je v zadnjih minutah prišel ukaz, domnevajo, da celo iz samega vrha države, da ne sme javno nastopati.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Juventus lansiral četrti dres, ki ga je oblikoval Pharrell Williams (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Goriški Iračan se je pošalil z Dinamove obrambe...Več

3

Pancar: S prvima dirkama v Lommlu sem zadovoljen, na tretji ciljam še višje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

»Ko medil se je Lille …«...Več

2

VIDEO: Gajser izpeljal Supermana brez posledic...Več

3

V Ajaxovem vrtincu...Več