pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Brazilija - Bolivija Copa America
šport TV 2 logo
05:00
Empoli - Genoa Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Rennes - St. Etienne Ligue 1

Jurij Tepeš: “Treba je ohladiti glave”

Avtor: Gregor Kovačič
23. 3. 2019, 09.20

Eden izrazitih slovenskih smučarskih letalcev Jurij Tepeš je na petkovi posamični tekmi ostal brez finala, kot je cinično pripomnil, tako kot že vso sezono ni imel sreče. Razkril je, da se je že decembra spogledoval s koncem sezone, če ne tudi kariere, da pa je vseeno zdaj preuranjeno sprejemati takšne odločitve.

“Tako srečo imam letos, tudi današnji nastop je v slogi celotne sezone. Upal sem, da bo žirija tekmovanja pred mano zvišala nalet, saj se je vedelo, da se bo veter tako obrnil, a nisem imel te sreče. Tako je že vso sezono, zakaj bi bilo ob koncu kaj drugače,” se je po petkovi posamični tekmi, na kateri je končal kot 39., cinično zasmejal izkušeni skakalec, ki je letos dopolnil 30 let.

“Seveda sem razočaran. Moj cilj je bil, da pridem do točk, nisem ga izpolnil. Tudi to se dogaja v življenju,” je odvrnil Tepeš, ki si bo zdaj, po koncu sezone, ta se je zanj že končala, vzel nekaj več premora. Kot pravi, je kondicijski del zaradi tega, ker je bil pozimi veliko doma, že opravil.

“Že kar nekaj dela pred začetkom sezone imam naloženega. Ampak upam, da se bomo lahko na Smučarski zvezi Slovenije čim prej pogovorili, da vidimo, ali se razhajamo oziroma ali sploh imamo interes za naprej. Seveda ni vse odvisno le od tega, veliko pa je,” je poudaril Tepeš in dodal, da pri svojih letih ne more in ne želi delati na pol.

“Ne želim nečesa delati na pol. Če vidim, da nimam možnosti za preboj med najboljše, med najboljših deset v svetovnem pokalu, in da tudi na 120-metrskih skakalnicah ne skačem zraven, nima smisla, da nadaljujem. Imamo mogoče dovolj mladih, da bi me nadomestili. Ali pa ne. Osebno mislim, da se dela dobro, bi bil pa tudi sam rad deležen malo več podpore SZS,” je še razmišljal Tepeš in dodal: “Rad bi delal z nekom, ki verjame vame, ki verjame v moj napredek in ki v meni vidi potencial.”

Kot je dejal, je že razmišljal o tem, kaj bo počel po karieri, saj je že pred časom uvidel, kot pravi, da stvari ne gredo v pravo smer. “Veliko sem o tem razmišljal, saj sem že decembra videl, da mi ne gre po načrtih. V bistvu sem hotel že takrat končati, vsaj sezono, če ne kariere. Potem sva se dobila z bivšim klubskim trenerjem Primožem Rychlyjem in odločila, da bi bilo vsaj sezono dobro izpeljati do konca.”

Vseeno je dodal, da je ta trenutek preuranjeno sprejemati odločitve o koncu športne poti. “Mislim, da je o tem govoriti še prezgodaj. Rad bi prespal. Ne bi rad tako pomembnih odločitev sprejemal takrat, ko res ne gre, ko je glava vroča.”

Priporočamo še

1

Gajser po hat-tricku zmag: Sploh ne vem, kaj naj rečem...Več

2

Zmes inteligence in potrpežljivosti – kako je Klopp zgradil svoj Liverpool?...Več

3

Giroudov finale bitke s preteklostjo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Ibrahimović s popolnimi škarjicami obnorel ZDA...Več

2

VIDEO: Mladinec se je ponorčeval z Neymarja...Več

3

VN Rusije: Gajserju zmaga in rdeča številka vodilnega (video)...Več