šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Lyon - Angers Ligue 1
šport TV 2 logo
18:55 V ŽIVO
Slaven - Dinamo Hrvaška liga
šport TV 3 logo
20:25 V ŽIVO
Standard - Genk Belgijska liga

Jure Aleš svetovni podprvak v telemark klasiku

Avtor: Marko Premrl
20. 3. 2019, 21.01

Jure Aleš je že v prvi disciplini svetovnega prvenstva v telemark smučanju v norveškem Rjukanu poskrbel, da se bo Slovenija domov vrnila z odličjem. V telemark klasiku je zasedel drugo mesto, premoč je moral priznati le domačemu smučarju Trymu Nygaardu Loekenu. Tudi bron je ostal doma, osvojil ga je Sivert Hole.

Prireditelji so dolgo čakali z izvedbo prve tekme na prvenstvu. Neugodne razmere, predvsem močan veter, so start tekmovanja večkrat premaknile, kar pa Slovenca ni zmotilo in se je z izvrstno vožnjo prebil do srebrnega odličja.

“Zjutraj je bilo sicer lepo vreme, nakar pa je začelo pihati in žirija se je odločila, da bo start tekmovanja začela prestavljati. Niti za trenutek nisem pomislil, da bo tekmovanje odpadlo, ostal sem zbran. Žirija se je potrudila, da bi imeli vsi enakovredne pogoje, tudi hitrost na skoku so malenkost zmanjšali, da ne bi nekoga zagrabil sunek vetra. Sam sem sicer startal pozno, kar pa me ni vrglo s tira. Uspela mi je zelo dobra vožnja, ki pa je vsebovala tudi napake. Vendar sem vesel, da sem sestavil, tako dobro smučanje kot tudi dober tek, kar mi v letošnji sezoni še ni uspelo. Tekmo sem izpeljal brez kazenskih sekund. Ta rezultat mi bo tudi omogočil, da se bom veliko lažje pripravil še na preostala tekmovanja, saj sem bil pred današnjim nastopom kar malce nervozen. Vseeno pa je bila to danes dobra nervoza, ki mi je dala dodatno energijo,” je po tekmi dejal Aleš.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

2

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

3

Nedelja za zgodovino: Gajser na robu solz z navijači pel himno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

2

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več

3

VIDEO: Tim Gajser razveselil slovenski ovinek in švignil mimo Cairolija...Več