single
[2,3194]
203431

Jug pred večnim derbijem: “Vse je odvisno od nas, verjamemo v pozitiven rezultat”

Avtor: Urban Kolman
16. 9. 2023, 15.29

Maribor v osmem krogu Prve lige Telemach po gostovanju v Celju čaka še večni derbi v Stožicah. Vijolični na zadnjih treh tekmah v prvenstvu niso zabeležili zmage. Sprva so remizirali z Rogaško in Domžalami, v zadnjem krogu pred premorom jih je premagalo Celje. Kapetan Ažbe Jug je prepričan, da je premor zato prišel ob pravem času.

Za uradno stran Maribora je dejal: “Vemo, da tekme, ki smo jih odigrali v zadnjem obdobju pred reprezentančnim premorom, niso bile dobre. Prišli smo nazaj na klubske treninge z novo energijo, z novimi cilji. Premor nam je prišel prav, vmes se je vsak pogledal v ogledalo in razmislil, ali je prispeval na igrišču največ, kar zmore. Kar smo doslej pokazali, ni bilo dovolj. Za nas kot posameznike in za klub.”

“Najbolj pomembno je, da si na koncu dneva zadovoljen s seboj. Trenutno nismo imeli dovolj razlogov za zadovoljstvo. Želimo si več, želimo poskrbeti za boljšo podobo na igrišču. Ekipa je v preteklih dneh pokazala na treningih, da si želi in hoče pokazati, da je sposobna več. Z zavedanjem, da je doslej nekaj manjkalo, bomo skušali že od derbija dalje odpreti novo, uspešnejše poglavje,” je nadaljeval.

Pred večnim derbijem je izpostavil osredotočenost: “Derbi je največja tekma v slovenskem prvenstvu, z dodatnim pomenom za klub in navijače. Upam, da bo dober obisk, s spodbudnim ozračjem na tribunah. Olimpija ima kakovost, ekipno in posamično. Dobro smo se pripravili na sobotni obračun, se pa med zaključnim delom priprav osredotočamo predvsem nase, z namenom, da bi bili popolnoma zbrani od prve do zadnje minute, napredovali v igri in verjamem, da se bomo vrnili domov s pozitivnim rezultatom. Ne glede na stanje na lestvici in spoznanja s prejšnjih tekem je še vedno največ odvisno od nas. Tako se moramo postaviti na igrišču in verjeti vase. Zmaga bi nam prinesla novo motivacijo, dodaten zagon.”

Olimpija – Maribor s studijskim delom od 19.30 na Šport TV 1

Vir: NK Maribor
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več