šport TV 1 logo
13:00
Atalanta - Sampdoria Serie A
šport TV 2 logo
14:00
VN Lommla, 2. dirka MXGP
šport TV 3 logo
14:30
Joventut - Baskonia Španska liga

Jožko Kržan po odhodu Francija Petka začasno direktor SZS

Avtor: Aljaz Pirnat
1. 7. 2020, 12.47

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je danes na dopisni seji, na predlog predsednika Enza Smrekarja, za vršilca dolžnosti direktorja krovne nacionalne organizacije za zimske športe soglasno imenoval Jožka Križana, so sporočili iz SZS.

Križan je vodja marketinga svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki bo v Planici leta 2023, močno pa je vpet tudi v marketinške aktivnosti panoge za alpsko smučanje.

Pred nastopom prvega mandata Francija Petka je že opravljal funkcijo direktorja SZS. Tako bo s svojimi izkušnjami in strokovnostjo v tem prehodnem času zagotovil nadaljevanje procesov razvoja naše največje športne zveze v državi, so sporočili.

“Smučarska zveza Slovenije ima v prihodnjih letih tri velike dogodke, SP v poletih v Planici, SP v biatlonu na Pokljuki in SP v nordijskem smučanju v Planici. Pred vrati pa je tudi nova sezona v vseh sedmih smučarskih panogah. Prepričan sem, da bomo v naslednjih mesecih pripravili vse potrebno in kljub trenutnim razmeram v svetu, skupaj s sodelavci dosegli zastavljene cilje. G. Križan uživa zaupanje izvršilnega odbora in tudi mene osebno, saj se je na tem mestu v preteklosti že izkazal. Ob imenovanju mu želim veliko uspeha in novih zmag, v katere sem s tako ekipo prepričan,” je ob imenovanju vršilca dolžnosti direktorja SZS dejal predsednik Enzo Smrekar.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dron posnel spektakel v Splitu, koreografija, kot je še niste videli...Več

2

Timovo prehitevanje na “raketni pogon” (VIDEO)...Več

3

Je to padec, ki je Cairoliju odnesel sanje o naslovu? (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

BLOG: Prestal je test, Firence imajo novega vodjo!...Več

2

Balotelli razburil Italijane z novo neprimerno izjavo (video)...Več

3

Nogometaš Hoffenheima zahteval menjavo in odhitel na rojstvo sina...Več