šport TV 1 logo
22:00
Slovenija - Finska IIHF SP elitne divizije 2015
šport TV 2 logo
21:30
Bologna - Milan Serie A
šport TV 3 logo
21:00
PSG - Nantes Ligue 1

Jože Čeper na prvi dan EP v strelstvu na koncu do 27. mesta

Avtor: Klemen Verlič
28. 2. 2020, 21.44

Slovenski strelec Jože Čeper je današnjo preizkušnjo z zračno pištolo na evropskem prvenstvu v Vroclavu končal v prvi tretjini nastopajočih. V konkurenci 84 strelcev iz 38 držav je s 575 krogi zasedel 27. mesto, njegov reprezentančni kolega Sašo Stojak pa je z desetimi krogi manj osvojil 66. mesto.

Nadarjeni strelec iz Gornjih Ležeč v največje mesto v Šleziji ni prišel optimalno pripravljen. Zavoljo poškodbe mišice na desni roki je 23-letni Čeper izpustil dobršen del priprav, v zadnjih desetih dneh je sestavil le en pravi trening, na današnji izjemno pomembni tekmi pa se je dobro spopadel s svojimi težavami in iz sebe iztisnil najboljše.

Zavoljo pomembnosti tekme je bila današnja preizkušnja v tukajšnji Stoletni dvorani izjemno živčna in napeta, kar je na lastni koži najbolj občutil nekdanji slovenski in zdaj nemški reprezentant Kevin Venta, ki mu je finale ušlo v zadnjih treh strelih šeste serije, na koncu je Ormožan zasedel 11. mesto.

Tudi Čeper se je do zadnje serije spogledoval z uvrstitvijo v finale. V uvodnih petih serijah je trikrat zadel po 96, po enkrat pa 98 in 95 krogov. V primeru popolne zadnje serije in 100 zadetih krogov bi se prebil v veliki finale (v tem primeru bi skupno zadel 581 krogov, opomba STA), a se mu je zalomilo in zadel zgolj 94 krogov.

“Definitivno sem sposoben zadeti vseh 100 krogov, tudi imel sem jo ‘v glavi’ pred današnjo zadnjo serijo, a se mi ni izšlo,” je takoj po tekmi dejal Čeper.

“V zadnjem tednu in pol praktično nisem vadil. Na današnji tekmi nisem čutil tako močnih bolečin kot dan pred tem, poškodba ni bila tako izrazita in moteča, tako da sem lahko zadovoljivo opravil svoje delo,” je še dodal Čeper.

Od današnje tekme je veliko pričakoval tudi 24-letni Ptujčan Sašo Stojak. Z izidom se ni obremenjeval, upal pa je na “sproščen” in tehnično dovršen nastop, ki pa se mu ni najbolj posrečil.

“Na začetku tekme je prevladala trema, preveč sem se ubadal z njo. Na strelski črti vselej želim biti perfekcionist, zato me je slab uvod kar malce vrgel iz tira,” je takoj po tekmi razočarano dejal Stojak.

“Po krajšem premoru sem se vrnil v svoj ritem, a prepozno, da bi dosegel boljši izid. Vsaka tekma je drugačna, od današnje pa sem se tudi nekaj naučil. Upam, da bom svoje napake popravil že na naslednji preizkušnji,” je dodal Stojak.

V slovenskem taboru največ pričakujejo od sobotne ženske tekme z zračno puško. Na njej bo nastopila v zadnjih letih najboljša slovenska strelka Živa Dvoršak, ki še vedno “lovi” kvoto za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu. Poleg Ljubljančanke, trenutno vodilne tekmovalka na lestvici Mednarodne strelske zveze (Issf), ki še nima olimpijske kvote, bosta nastopili še Urška Kuharič in Klavdija Jerovšek, v moški konkurenci pa še Anže Klopčič.

Ženska kvalifikacijska tekma z zračno puško se bo pričela ob 12.30, moška pa ob 14.45.

Preizkušnje evropskega prvenstva v streljanju si boste v naslednjih dneh lahko ogledali tudi v neposrednih prenosih na Šport TV!

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več