single
[2759]
132539
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Jorginho o zgrešeni enajstmetrovki: Vse je bilo del načrta!

Avtor: Kenny Jan
13. 7. 2021, 17.19

Jorginho je imel v zadnji seriji loterije enajstmetrovk v finalu EURA 2020 zaključno žogico. Če bi zadel, bi Italija postala evropski prvak, vendar je njegovo namero prebral angleški vratar Jordan Pickford. Na njegovo srečo je že čez nekaj sekund Gianluigi Donnarumma ubranil strel Bukayu Saki in našim zahodnim sosedom prinesel drugi naslov najboljšega na stari celini. Kasneje se je vezist pošalil, češ da je bilo vse del načrta, saj je vedel, da bo junaški ''Gigio'' celotno situacijo rešil sam.

V Braziliji rojenemu italijanskemu vezistu je zelo odleglo, tako da se je po tekmi lahko na svoj račun tudi pošalil.

”Vse je bilo načrtovano. Vedel sem, da bo ‘Gigio’ kasneje ubranil strel,” je bil duhovit nogometaš Chelseaja, a takoj spremenil glas, ko je pomislil, kakšne bi lahko bile posledice. ”Vedno dam vse od sebe za ekipo, toda včasih to ni dovolj.”

”Situacija se je obrnila v to smer, da sem pač zgrešil odločilni strel. V tistem momentu se mi je svet podrl, saj sem jaz želel prinesti Italiji zmago,” je bil odkrit 29-letnik. ”Na srečo imamo med vratnicama fenomena, ki me je rešil.”

Kljub zgrešenemu kazenskemu udarcu pa je po mnenju mnogih Jorginho eden glavnih kandidatov za osvojitev zlate žoge. Ne smemo pozabiti, da je pred evropskim prvenstvom z ‘Bluesi’ osvojil ligo prvakov. Ali se bo ponovila zgodba iz leta 2018, ko je nagrado za najboljšega nogometaša na svetu prejel Hrvat Luka Modrić, bomo videli ob koncu koledarskega leta.

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več