pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Monaco - Montpellier Ligue 1
šport TV 2 logo
05:00
Lille - Marseille Ligue 1
šport TV 3 logo
05:00
Četrtfinale: Barcelona - Valencia Španski kraljevi pokal

Jorgića zaustavila šele zadnja ovira, imenovana Boll

Avtor: Marko Premrl
9. 2. 2020, 18.51

Darko Jorgić je v švicarskem Montreauxu poskrbel še za drugi fantastičen slovenski uspeh namiznega tenisa v zadnjih 14 dneh. Potem ko se je na Portugalskem z ekipo uvrstil na olimpijske igre, se je uvrstil še v finale prestižnega turnirja evropski Top 16, kjer ga je zaustavil najboljši evropski igralec zadnjih 20 let, Nemec Timo Boll.

Nemški veteran je bil boljši s 4:1 (-8, 10, 5, 7, 9).

Enaidvajsetletni Hrastničan, 39. igralec sveta, je na svojem prvem tovrstnem turnirju v soboto najprej premagal legendarnega Belorusa Vladimirja Samsonova in Slovaka Yanga Wanga, oba s 4:1. Z istim rezultatom je začel tudi drugi dan turnirja, ko je ugnal svojega starega znanca z mladinske kategorije, Hrvata Tomislava Pucarja.

Za nagrado ga je v finalu čakal sedemkratni evropski prvak v posamični konkurenci in nekdanji prvi igralec sveta Boll, eden redkih igralcev, ki se lahko enakovredno kosa tudi s Kitajci. Jorgić je Bolla v nemški ligi že premagal, čeprav je z njim izgubil leta 2017 na ekipnem evropskem prvenstvu, pa je v dvoboj vstopil samozavestno. Prvi niz je brez posebnih težav dobil, reči pa so se mu začele podirati v drugem.

V njem je pred 2000 gledalci že izgubljal z 6:10, a je s štirimi točkami izid izenačil, nato pa je imel priložnost celo povesti, po atraktivni in dolgi izmenjavi točk je zgrešil “forehand”. Takoj zatem je storil še eno napako, izgubil drugi niz, nato pa padel v igri, kar je izkušeni, 38-letni Nemec izkoristil in še sedmič v karieri osvojil ta turnir.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več