single
[4]
146635

Brez četrtkovih tekem ostali Jeseničani in Ljubljančani

Avtor: Klemen Verlič
5. 1. 2022, 12.33

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic in HK SŽ Olimpije bi morali v četrtek odigrati novi tekmi svojih mednarodnih tekmovanj. Zaradi težav s Covidom pa sta odpadli tako tekma Olimpija-Pustertal, kot tudi Jesenice-Cortina.

Ljubljančani tako še naprej čakajo na svojo prvo tekmo letošnjega koledarskega leta. Zaradi okužbe v moštvu je to že tretja zaporedna tekma, ki jo je Olimpija morala prestaviti. Že prej sta namreč odpadla obračuna z vodilnima zasedbama ICE Hockey League Bolzanom in Salzburgom. V vmesnem času so Zmaji še nekoliko zdrsnili po ligaški lestvici, na kateri zdaj zasedajo peto mesto.

Slovenski državni prvaki iz Jesenic pa so na izjemni poti do prvega mesta po rednem delu alpske lige. Na vrhu mednarodnega tekmovanja imajo pred najbližjimi zasledovalci z dvema tekmama več kar15 točk prednosti. Vseeno so varovanci Nika Zupančiča ostali brez priložnosti, da vodstvo pred domačimi navijači še povišajo in zabeležijo že svojo deveto zaporedno zmago. Zaradi Covida-19 v taboru Italijanov je tekmo namreč odpovedala osma ekipa alpske lige Cortina.

Foto: HDD Sij Acroni Jesenice

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več