single
[4]
176934

Jeseniški hokejisti prve zasledovalce “povozili” s kar 6:0 (VIDEO)

Avtor: Blaž Magdič
24. 11. 2022, 21.15

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige na domačem ledu premagali ekipo Unterland Cavaliers s 6:0 (2:0, 3:0, 1:0).

Jeseničani so v zadnjih desetih dneh preskočili dogajanje v alpski ligi, saj so prejšnji konec tedna nastopali na turnirju celinskega pokala v Cardiffu. V konkurenci domačega kluba, latvijske Jelgave in francoskega Angersa se jim ni uspelo uvrstiti na zaključni del tekmovanja, ki bo sredi januarja.

So pa zato danes nadaljevali niz v regionalnem tekmovanju, ki traja že od 22. septembra. Na tekmi pred tem so doživeli prvi in do zdaj edini poraz v alpski ligi v tej sezoni, pozneje pa nanizali same zmage, vključno z današnjo jih je zdaj že 13. To se pozna tudi na lestvici, kjer so železarji na prvem mestu, a imajo tudi štiri tekme manj od prvega zasledovalca.

Motiva pred današnjim obračunom jeseniški ekipi ni manjkalo. Prav zasedba Unterland Cavaliers je bila tista, ki ji je zadala edini poraz, na njihovem terenu je bilo septembra 5:2.

Danes se je dvoboj iztekel po jeseniških željah in na koncu ponudil tudi učinkovito maščevanje za edini poraz. Hitro je bilo jasno, da gostje tokrat ne bodo imeli pravih možnosti, že v prvi tretjini pa sta temelje za zmago rdečih postavila Rudolfs Polcs in Eric Pance.

Tudi nadaljevanje ni bilo nič drugačno. V drugi tretjini so zadeli še Tjaš Lesničar, Luka Ulamec in Andrej Galuškin in že precej pred koncem je bilo jasno, da bodo točke ostale v Podmežakli. Za piko na i je v zadnji tretjini poskrbel Erik Svetina, domači pa so se potrudili tudi, da je vratar Antti Karjalainen tekmo končal brez prejetega zadetka.

Naslednja tekma železarje čaka v soboto, ko bodo gostili drugo zasedbo Linza.

Zadetki v prvi tretjini:

Video is not available for your country.
Zadetki v drugi tretjini:

Video is not available for your country.

Zadetki v tretji tretjini:

Video is not available for your country.

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več