single
[4]
161023

Jesenice pripeljale mladega branilca

Avtor: Rene Vidmar
4. 6. 2022, 21.23

Iz hokejskega kluba Sij Acroni Jesenice so sporočili, da bo v naslednji sezoni njihov član tudi Aljoša Pretnar.

Še ne 20-letni branilec je hokejsko pot začel na Bledu, zadnje tri sezone pa je bil član mladinske ekipe nemškega kluba Kaufbeuren. Mladi branilec je tudi član reprezentance Slovenije U20.

“Prestop v HDD SIJ Acroni Jesenice mi pomeni ogromno, saj sem kot otrok vedno hodil v Podmežaklo na tekme in si nikoli nisem predstavljal, da bom kdaj dobil takšno priložnost. Igrati za rdeči dres mi bo v veliko čast, ponos in veselje.” je ob podpisu za klubsko spletno stran dejal Pretnar. 20-letnik je predstavil tudi nekaj svojih ciljev: ”Mislim, da mi bodo na Jesenicah pomagali, da bom lažje napredoval, saj sem še mlad. Lansko sezono jim je malo zmanjkalo do osvojitve Alpske hokejske lige tako, da pričakujem osvojitev v letošnji sezoni. V državnem prvenstvu pa si želim, da bi zasedli čim višje mesto”

“Naša vizija v zadnjih letih je poleg trdega dela tudi ponuditi priložnost mladim, talentiranim igralcem. Aljoša je zadnje sezone igral v Nemčiji in bil član reprezentance do 20 leta, zdaj pa je čas, da se preizkusi v članskem hokeju. Veseli smo, da bo članski hokej okusil v našem dresu.“ je ob podpisu pogodbe povedal direktor kluba, Anže Pogačar.

Na Jesenicah tako počasi sestavljajo ekipo za naslednjo sezono. V zadnjih dneh so podaljšali sodelovanje ali sklenili nove pogodbe že Gašper Glavič, Žan Jezovšek, Eric Pance in Jaša Jenko.

Vir: STA, HDD Sij Acroni Jesenice
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več